Forma-1

Hamilton számára Schumacherék jelentik a rossz példát

Vasárnap Lewis Hamilton nyerte a Forma-1 Osztrák Nagydíját, de nem erről, hanem a Nico Rosberggel való újabb afférjáról fogunk olvasni az elkövetkező napokban. A világbajnoki pontversenyben vezető németet meg is büntették, bár ez inkább látszatdöntés volt, a végeredményt nem befolyásolta, megőrizhette a negyedik helyét.

Megbüntettek, kaptam tíz másodpercet, de ez nem oszt, nem szoroz. Viszont engem hoztak ki hibásnak, ami szívás

– mondta Rosberg a döntés után. Hozzátette: tiszteletben tartja a versenybírák véleményét, de ő teljesen másképp élte meg a történteket, fékproblémái voltak, ennek ellenére is igyekezett a lehető legbiztonságosabban vezetni.

„Már a zsebemben éreztem a győzelmet, elég bosszantó így elbukni az utolsó körben. Főleg ilyen történések után, ez a csapat számára a legbosszantóbb. Egy ilyen ütközés a legrosszabb dolog, ami történhet” – mondta Rosberg az Autosportnak.

A vasárnapi koccanás:

Érthető, ha a Mercedes csapatfőnökének, Toto Wolffnak tele van a hócipője a hadakozó versenyzőkkel, akik már sokszor sodorták veszélybe egymást. Ha csak a konstruktőri versenyt nézzük, egy betonbiztos egy-kettőt hagytak veszni.

Minden lehetőséget meg kell vizsgálnunk, elképzelhető, hogy ezentúl a verseny bizonyos pontján kiadjuk a csapatutasítást. Én nem akarom ezt, mert szeretem nézni, ahogy küzdenek, de ha nem tudják elkerülni az ütközést, akkor nincs más választásunk

– mondta Wolff, aki szerint le kell most higgadniuk és a következő napokban átbeszélni a történteket, mivel közeleg a következő verseny, vasárnap már a Brit Nagydíjat rendezik.

„Az igazat megvallva én versenyezni akarok. Mindig is azt akartam” – mondta Hamilton, aki azt is elmondta, mi a baja a csapatutasításokkal:

Pár éve láttam egy felvételt Michael Schumacherről és Rubens Barrichelloról, és szurkolóként csalódott voltam. Mi nem akarunk ilyet. Szerencsések vagyunk, hogy Toto és Niki (Lauda – a szerk.) megengedték nekünk, hogy versenyezzünk egymással. Remélem, ez nem változik.

Rosberg a csapatutasítással kapcsolatban csak annyit mondott, ha a vezetőség szerint ez a megoldás, akkor ő azt elfogadja.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik