Forma-1

Sebastian Vettelre rájár a rúd, újabb problémával kell szembenézzen

Ismét váltót kell cserélni a négyszeres világbajnok Ferrariján.

Sebastian Vettel alatt döcög a Ferrari. Bahreinben már a felvezető körben elfüstölt az autója, míg a hétvégi Orosz Nagydíjon miután Daniil Kvyat kilökte, már az első körben kiesett, és esélye sem maradt megakadályozni honfitársát, Nico Rosberget abban, hogy idén négyből a negyedik futamot is megnyerje.

Szemmel láthatóan komolyabb károk szenvedett az SF16-H, ezért a leintés után megkérdezték Maurizio Arrivabenét, fennáll-e annak a veszélye, hogy Sebastian Vettel autójában büntetést érő alkatrészcseréket kelljen végrehajtani, ám a csapatfőnök akkor még nem tudott egzakt választ adni, mondván:

A becsapódás nem volt annyira vészes, de nem tudok válaszolni, amíg nem vizsgáltuk át tüzetesen az autót

A motorsportal.hu úgy tudja, azóta ez a vizsgálat már megtörtént, és kiderült, Vettel erőátviteli rendszere komolyabban megsérült, ezért a soron következő Spanyol Nagydíjra váltót kell cserélniük.

Vettelnekez már a második váltócseréje lesz. Oroszországban a pénteki szabadedzések után döntött úgy a Scuderia, hogy kicseréli az egységet, amely még a Kínai Nagydíjon meg, akkor, amikor a német a Kimi Räikkönennel ütközött. A csere miatt öt rajthellyel hátrébb sorolták Szocsiban.

Most azonban nem kell féljen Vettel a most is ez a hatfutamos szabálytól – kimondja, ennél korábbi váltócserék esetén öt rajthelyes büntetés jár -, mert az előírás nem vonatkozik azokra, akik nem fejezik be a versenyt

A ferrari csapatfőnöke reméli, az első négy hétvégével letudták az idei balszerencse és hibák nagy részét.

Meggyőződésem, hogy a következő helyszínek már jobban fekszenek az autónknak. De az is nyilvánvaló, hogy többet már nem hibázhatunk

– nyilatkozta Maurizio Arrivaben.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik