Forma-1

Forma-1: Kvyat fejmosást kap a Vettel-incidens miatt

Pastor Maldonado versenytársait fenyegető magatartása sokáig borzolta a Forma-1-es pilóták idegeit. Az internet népe is konstatálta a jelenséget, olyannyira, hogy létrehoztak egy internetes oldalt, mely kizárólag a venezuelai versenyző ütközéseivel foglalkozik.

Hamarosan Daniil Kvyatnak is készíthetnek egy hasonló oldalt, annyi bonyodalmat okoz mostanság. Legutóbb már az első körben lecsapott: Sebastian Vettelbe szállt bele kétszer is az Orosz Nagydíjon.

Ha ez még nem lett volna elég, csapattársát is hátráltatta, hiszen a második esetnél a Ferrari Daniel Ricciardo autójának ütközött, így mindkét Red Bull a boxba kényszerült.

Ennek következtében a szeptemberi Japán Nagydíj óta először zárta pont nélkül a hétvégét az osztrák csapat.

Christian Hornerék is érzik, hogy a helyzet fejmosásért kiált, ennek megfelelően el is beszélgetnek majd a 22 éves pilótával a spanyolországi futam előtt.

Kvyat a Kínai Nagydíjon is összetűzésbe keveredett Vettellel. A négyszeres világbajnok szerint az orosz veszélyes manővere miatt ütközött össze Kimi Räikönnennel:

Meglepett, hogy ilyen hirtelen lelassítottak előttem a versenytársaim

-nyilatkozta a Red Bull pilótája az Orosz Nagydíjat követően.

Meglepő mentegetőzés, mindenesetre Kvyatnak nem csak a gázból, hanem az agresszív mentalitásából is vissza kell vennie. Minél gyorsabban.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik