Forma-1

Forma-1: íme, a 2016-os Ferrari

Bár még egy hónap hátravan a 2016-os Forma-1-es szezon ausztráliai rajtjáig, kezd éledezni a száguldó cirkusz, jövő hétfőtől ugyanis a barcelonai pályán tesztelnek a csapatok. Az istállók így belecsaptak a lecsóba, sorra leplezik le új versenygépeiket, vagy legalábbis annak festését. Nyilvánosság elé állt már a Renault, a Red Bull és a Williams is, pénteken délután pedig a Ferrari következett a sorban.

A Ferrari új autóját a hivatalos honlapon, élő műsorban leplezték le, Maurizio Arrivabene mutatta be az SF16-H-t. Mutatjuk is:

Fotó: ferrari.com
Fotó: ferrari.com

Először is: gyönyörű az új autó. Sok munka vár még ránk, de izgalmas időszak elé nézünk. Bár arra még várni kell, hogy ott legyünk a pályán, de már az is egy nagy lépés, hogy bemutattuk az új atutót

– mondta el Sebastian Vettel a bemutatón. Csapattársától, Kimi Räikkönentől megkérdezték, hogy idén vajon a 2007-es, világbajnok finnt láthatjuk majd, mire ő egy rá jellemző választ adott: “Ugyanaz a srác vagyok, csak már pár évvel öregebb. Azon dolgozunk, hogy sikeres szezonunk legyen.”

A technikai igazgató, Simone Resta is mondott pár szót, de természetesen túl sokat nem árult el. Amit megtudtunk, hogy csak apróságokat változtattak meg a tavaly évhez képest, az orr magasabban van és sikeresen javítottak a turbón, azaz fejlődött az autó.

Arrivabene még hozzátette, nincs speciális célkitűzése a csapatnak, csak annyi, hogy folyamatos legyen a fejlődés.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik