Forma-1

Sergio Pérez majdnem bedobta a törölközőt

Sergio Pérez (sergio pérez, )
Sergio Pérez (sergio pérez, )

A McLarennel való szakítás annyira megviselte a fiatal mexikóit, hogy kis híján kiszállt a Forma-1-ből.

Sergio Pérez óriási tettet hajtott végre múlt vasárnap, a száguldó cirkusz Bahreini Nagydíján. A Force India 24 esztendős mexikói versenyzője a harmadik helyen hozta be az autót, ez pedig a csapat második dobogós pozíciója azt követően, hogy Giancarlo Fisichella 2009-ben a második lett Belgiumban. Pérez az Autosportnak nyilatkozva elmondta, azért is nagy siker számára ez az eredmény, mert majdnem otthagyta a Forma-1-et.

„Amikor eldőlt, hogy a McLarennel véget ér a közös munka, akkor nagyon zavart az, ahogyan a dolgok alakultak. Akkor azt mondtam, ez nem nekem való. Gondolkodtam is egy sort, mi motivál abban, hogy folytassam, aztán amikor a Force India megkeresett, akkor határozott igennel feleltem” – mondta a mexikói, aki annyira felbátorodott a harmadik helytől, hogy már fényes jövőt vizionál magának.


Sergio Pérez karrierje során harmadszor állhatott fel a dobogóra
Fotó: Europress Fotóügynökség

„A Forma-1 már csak ilyen, egyszer fent, egyszer lent vagy. Itt az ideje annak, hogy előre tekintsek: végre volt egy olyan hétvégém, amikor semmi probléma nem hátráltatott, ennek meg is lett az eredménye. Bizakodó vagyok.”

Sergio Pérez 2011-ben, az Ausztrál Nagydíjon debütált a Forma-1-ben a Sauber színeiben, két szezon alatt pedig felhívta magára a McLaren figyelmét. Minden bizonnyal sokat nyomott a latban 2012, amikor Pérez 66 pontot szorgoskodott össze, Malajziában második, Kanadában pedig a harmadik lett. A wokingi istállónak aztán nem sikerült valami jól a 2013-as esztendő, ráadásul a nagy reményekkel érkezett mexikói sem váltotta meg a világot, egy év után pedig szakított vele a McLaren.

Idén két visszafogott versenyt követően jött össze a harmadik hely.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik