Forma-1

Indiába nem megy jövőre a Forma-1

Indiai Nagydíj (indiai nagydíj, )
Indiai Nagydíj (indiai nagydíj, )

Az Indiai Nagydíj kikerül a 2014-es versenynaptárból, de egy évvel később már megrendezik.

Az ok igen egyszerű: Bernie Ecclestone elmondása szerint 2015-ben a versenynaptár egy korábbi időpontjára tennék az Indiai Nagydíjat, ám így túl közel lenne egymáshoz a két verseny, emiatt a következő esztendőben nem rendezik meg a versenyhétvégét.

„Amikor megkötöttük az ötéves szerződést, akkor mi azt szerettük volna, ha az idény egy korábbi szakaszában van a futam, de a szervezők októbert preferálták. Adtunk ennek egy lehetőséget, de 2015-ben már korábbi időpontra tesszük” – mondta az üzletember, aki úgy véli, egy márciuis-április hétvége lenne az ideális, amikor a száguldó cirkusz amúgy is Ázsiában van az ausztráliai, malajziai, kínai és bahreini nagydíjak miatt.

A múlt héten szó volt róla, hogy hiába jelentkezett 22 pálya is a következő idényre, “csak” 20 futamot akarnak rendezni a Forma-1-ben. Az Indiai Nagydíj kiválásával Ecclestone-éknak már csak egy rendezni vágyó helyszínnek kell nemet mondaniuk.

Indiában eddig két nagydíjat rendeztek, mind a kettőt a háromszoros címvédő Sebastian Vettel nyerte, aki idén is vezeti a világbajnoki pontversenyt. Ebben az esztendőben a szezon 16. versenye lesz az indiai, október 27-én rendezik.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik