Forma-1

Jenson Button meghódította Budapestet

Egy Forma-1-es McLaren Mercedessel száguldott Jenson Button a pesti utcákon a Belvárosi Nagydíj keretén belül. Óriási tömeg fogadta.

Kapcsolódó cikkek

Hatalmas érdeklődés mellett zajlott a Vodafone Belvárosi Nagydíj a fővárosban. A rendezvény legnagyobb érdeklődéssel várt eseménye Jenson Button szerepvállalása volt.

A Forma-1-ben a Brown-Mercedessel világbajnok pilóta jelenlegi istállója, a McLaren Mercedes egyik járgányába ült bele (ezzel nyerte meg a Kanadai Nagydíjat), és többször is körözött a Bajcsy Zsilinszky úton és az Alkotmány utcán kialakított alkalmi “versenypályán”. A brit autóversenyzőt több tízezres tömeg várta és üdvözölte, láthatóan Button is élvezte a felhajtást.

A McLaren pilótája a Hungaroringen szerezte meg élete első F1-es győzelmét, így szeret visszajárni Magyarországra.

“Kissé szokatlan volt a pálya, de ez természetes, hiszen nem Forma-1-es versenyre épült” – mondta az első “kör” teljesítése után a 2009-es F1-es világbajnok, az 1,7 kilométer hosszú pályán repesztett végig az istálló tavalyi, MP4-26-os jelzésű gépével, egy pontot 260 kilométer/órás sebességgel. Hozzátette: “Csodálatos, hogy ebben a gyönyörű időben ilyen sokan eljöttek.”


Benézett a Parlamenthez is Jenson Button (Fotó: MTI)

A Belvárosi Nagydíj keretén belül nemcsak Button, hanem a Hungaroring Zrt. jóvoltából más szakaágak versenyautói is megtettek pár kört az aszfalton, így a túraautó-vb-n szereplő Wéber Gábor és Michelisz Norbert BMW-jével, az autókrosszban jeleskedő Szabó Krisztián, Talmácsi Gábor, a Moto GP-ben világbajnok motorversenyző vagy a Dakar-ralin is többször induló terepralis Szalay Balázs.

Jenson Button a harmadik, egyben utolsó száguldozás után találkozott a magyar férfi vízilabda-válogatott két tagjával, Hosnyánszky Norberttel és Szivós Mártonnal, akik egy, a férfi és a női vízilabda-válogatott tagjai által aláírt labdát adtak neki ajándékba, kiegészítve a londoni olimpia egyik pólómeccsére szóló tikettjével. Buttont később a brit nagykövetség képviselője is üdvözölte.

A McLaren pilótája még visszatér Magyarországra, hiszen a Magyar Nagydíjat ebben az évben is megrendezik, július 29-én. A mogyoródi aszfalt addig sem marad esemény nélkül, a hétvégén ott rendezik meg a túraautó-vb következő futamát, Michelisszel és Wéberrel.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik