Forma-1

Alguersuari nem szakadt el a Forma-1-től

A spanyol autóversenyző a száguldó cirkusz gumibeszállítójának, a Pirellinek lesz a tesztpilótája.

A 22 éves sportolót a nyáron tette ki a Toro Rosso Sébastian Buemivel karöltve, a kettős helyére Daniel Ricciardo és az újonc Jean-Éric Vergne érkezett. Jaime Alguersuari végül nem maradt sokáig munka nélkül, pénteken ugyanis bejelentették, hogy a spanyol csatlakozik Lucas di Grassihoz és a Pirelli tesztpilótája lesz.

„Nagyon örülök, hogy kaptam ezt a lehetőséget. Egy hete volt a születésnapom, a Pirelli pedig a lehető legjobb ajándékkal lepett meg” – mondta a szezonban a BBC szakkommentátoraként is tevékenykedő Alguersuari. A Pirelli már a 2013-as abroncsokon dolgozik, ezek tökélyre fejlesztésében segít a spanyol.

Alguersuari egyébként 2009-ben, a Magyar Nagydíjon debütált a Forma-1-ben. 19 évesen és 125 naposan indult először futamon, ezzel pedig minden idők legfiatalabb versenyzője lett a száguldó cirkuszban és mindössze a 17. tinédzser pilóta volt. 46 versenyen indult eddigi karrierje során és összesen 31 pontot szorgoskodott össze. A szabadidejében lemezlovas Alguersuari legjobb eredménye eddig a hetedik hely volt, tavaly Olaszországban és Koreában is ebben a pozícióban intette le a kockás zászló.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik