Forma-1

Raikkönen Malajziában már dobogóra állna

A két év után visszatérő Kimi Raikkönen szerint problémák nélkül a dobogóig is juthat a Lotus a hétvégi Maláj Nagydíjon.

Felemásan sikerült a két év kihagyás után újra az F1-ben induló Kimi Raikkönen visszatérése. A 2007-es bajnok az Ausztrál Nagydíj időmérőjén egy félreértés miatt nem sietett eléggé, így a Q1 végén búcsúzott is, vasárnap csak a 17. helyről rajtolhatott. A versenyen végül a 7. helyig jutott.

Ezen a hétvégén már Malajziában folytatódik a bajnokság, Raikkönen pedig reméli, hogy Sepangban egy kis szerencsével a dobogóért küzdhet majd a fekete-arany autóval.

“Ahogy a tesztelés alatt és az elmúlt napokban is végig mondtam, az autó nagyon jónak tűnik. Ma nagyrészt forgalomban voltam, így ez nem nagyon látszott, de ki tudja, mi lett volna, ha jobb rajthelyem van, az autó tényleg gyors. Csak vigyázni kell, hogy ne kerüljünk megint olyan helyzetbe, mint az időmérőn” – mondta a melbourne-i futam után. “Örülök, hogy túl vagyunk az első versenyen, Malajziában pedig mindenképp javítani akarunk a teljesítményen. Nem tudjuk előre, ott hogy viselkedik majd az autó, de eddig mindenütt jól ment, remélhetőleg most is így lesz. Forró és párás lesz az idő, ami kihívást jelent, de az autónk jó, és ha nem hibázunk újra az időmérőn, akkor esélyünk lehet a dobogóért küzdeni. Majd meglátjuk!”

A két év kihagyás ellenére Raikkönen nem találta különlegesnek vagy nehéznek a futamot és általában az F1-et, azt mondta, olyan, mintha el sem ment volna.

“Hogy őszinte legyek, nem sokban különbözik attól, mint amikor legutoljára itt versenyeztem. Van pár szabályváltozás, de maga a versenyzés nagyon hasonló. A DRS-t egyszerűbb használni a futamon, mint az edzéseken vagy az időmérőn, hiszen a versenyen csak megszabott helyen lehet aktiválni, míg máskor igyekszünk feszegetni a határokat, hogy milyen hamar is lehet nyitni, ez pedig hibához vezethet, ha túl agresszív valaki.”

“Nem mondhatnám, hogy olyan sokat változtak az autók. Persze mások, mint amikor 2009-ben vezettem, de a csapatok minden évre kénytelenek új autót tervezni, szóval mindig, minden szezonban újak és mások. Eddig a gumikkal sincs gondom, szóval elég simán alakult (a visszatérés).”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik