Forma-1

Bizonyítania kell Sennának

A Williamshez szerződött Bruno Senna elárulta, hogy egy éve van a bizonyításra a grove-i F-1-es csapatnál, természetesen szeretne is nagyot alakítani idén.

A Williams hosszú kivárás után januárban jelentette be, hogy a veterán Rubens Barrichello helyére fiatal honfitársát, a Lotus Renault-tól ejtett Bruno Sennát szerződtette. A nagy nevű brazilt azonban csak egy évre kötötték le, így ha nem szerepelt jól, még az is előfordulhat, hogy brazil pilóta nélkül marad a Forma-1 2013-ra, ugyanis Felipe Massa ferraris szerződése is lejár 2012 végén.

“Minden pilóta, legyen az brazil vagy bármilyen más nemzetiségű, ugyanúgy nyomás alatt áll, hoznia kell az eredményeket. Természetesen nagyon fontos, hogy legyenek brazilok a Forma-1-ben, de amúgy is mindig a legjobbat igyekszünk nyújtani, függetlenül a szerződés hosszától” – magyarázta a helyzetről a néhai háromszoros bajnok Ayrton Senna unokaöccse.

“Szerintem most kezdődik igazán a pályafutásom, ugyanis ha idén jól teljesítek, meghosszabbíthatjuk a szerződést, ha Isten is úgy akarja, még jobb lehet a jövő. Tavaly ilyenkor annyit tehettem, hogy tartottam az erőnlétemet, de ezúttal autót vezetek, dolgozom a mérnökökkel és csinálok minden mást is, ez nagy különbség. Talán felkészültebb vagyok most, mint amikor tavaly célba értem Brazíliában.”


Senna szerint a Williams számára csakis a pontszerzések jelenthetik a célt idén, de a brazil azt is tudja, hogy igen szoros lesz a mezőny.

“A csapat szándéka egyértelműen a Top10-be való visszajutás, de ez nem lesz könnyű, mert viszonylag nagy ugrást jelent a tavalyi évhez képest. Nehéz lenne pontosan megmondani, hol is állunk a többiekhez képest, de az autó megbízható. A tesztek alatt 18 versenytávnyit futottunk, a megbízhatóság tehát megvan és a legtöbb problémát is sikerült kijavítanunk.”

“De minden csapat előrébb lépett, szerintem a Force India a Toro Rosso és a Sauber is erős. A Lotus is erősnek látszik, a Mercedes szintén. A Ferrari talán nem teljesít olyan jól, hacsak nem rejtegetnek valamit. Úgy tűnik, hogy a McLaren és a Red Bull egy kicsit a többiek előtt jár. Szerintem a nagy meglepetés a Caterham, akik elég jól mentek. Érdekes lesz, hogyan alakul majd!” – mondta a brazil.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik