Foci

No de ilyet: Kassai Viktor beperelte a Diósgyőrt

Ilyen sem volt még a magyar futballban! A legmagasabban jegyzett magyar játékvezető egy áprilisi meccs kapcsán rágalmazás és becsületsértés ügyben megy bíróságra.

Újabb fejezetéhez érkezett a magyar labdarúgás. Nem emlékszünk ugyanis olyan estere, hogy egy, a pályán történt eseménysorozat, majd azt követő fegyelmi tárgyalás kapcsán játékvezető perre ment volna.

Márpedig most ez történt. A Nemzeti Sport úgy értesült, hogy az április 29-én lejátszott Diósgyőr-Vasas (2-1) mérkőzésen történt affér miatt Kassai Viktor játékvezető becsületsértésért rágalmazásért és becsületsértésért indít pert.

A történet egy lökdösődést követő piros lapból indult

Az ominózus meccsen Kassai a 74. percben kiállította Lipták Zoltánt. Ezért (a videón 6:25-től):

A hórihorgas diósgyőri védőnél felment a pumpa, verbálisan és egyes értelmezések szerint fizikálisan is nekiment Kassainak. Az MLSZ Fegyelmi Bizottsága ezért úgy döntött, idézzük:

Lipták Zoltán (Diósgyőr), mert amikor a labda nem volt játékban ellenfelével szemben sportszerűtlen módon viselkedett, majd kiállítása után a játékvezető személyére sértő kifejezést használt és a játékvezetővel szemben fenyegetően lépett fel 5 soron következő férfi felnőtt bajnoki mérkőzésre szóló eltiltást kapott.

A DVTK nem hagyta annyiban. Fellebbezett és tárgyalás megtartását kezdeményezte, ahol természetesen feljegyzés is készült az elhangzottakról. A dokumentumban szereplő állításokért indított pert rágalmazásért és becsületsértésért Kassai Viktor. Az idézést már megkapták a felek.

Kassai azért fordul a bírósághoz, mert a tárgyaláson a klub képviselői saját játékosaira hivatkozva azt állították, a játékvezető rasszista megjegyzéseket tett az akkor még Diósgyőrben szereplő, azóta felcsúti Patrick Mevoungoura – értesült a sportnapilap.

Az esetet bizonyítása nem lesz nehéz bizonyítani, hiszen az OTP Bank Liga minden egyes meccsén viselik a játékvezetők és az asszisztensek azt az eszközt, ami eredendően az egymás közti kommunikációt segíti, ellenben a szerkezet felveszi az egész meccs alatt zajló beszélgetéseket. Azt is amit a sporttársak mondanak egymásnak, de azt is, amit a közelben tartózkodó játékosok a játékvezetőnek.

Így ha Kassai valóban kiejtette a száján a sértő szavakat, úgy annak nyoma kell legyen. Ha nem, úgy a DVTK bánja a pert.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik