Foci

36 éve nem feküdt ilyen rosszul a bíróknál a Real Madrid

11 forduló ment le a spanyol labdarúgó-bajnokságból, és a Real Madrid csak a harmadik a tabellán, ráadásul a Barcelonával szembeni nyolcpontos hátrány tetemesnek tűnik. Történtek szokatlan dolgok a szezonban, az például nem igazán jellemző Cristiano Ronaldóra, hogy 48 lövésből mindössze egy gólt szerezzen.

Cristiano Ronaldo a 710. leghatékonyabb támadó a topligákban
Cristiano Ronaldo történelmi mélységekben.

De az sem fordult elő az 1981-1982-es idény óta, hogy az első 11 fordulóban egyetlen büntetőt sem ítéltek a játékvezetők a Real javára.

Tavaly ilyenkor már két tizenegyesnél tartottak a madridiak, de a 2012-2013-as, valamint az eggyel korábbi szezonban például az első meccsen ötször is odaállhatott valaki a 11 méterre letett labda mögé. 

A legutóbbi fordulóban, a Las Palmas ellen három esetben is büntetőt reklamáltak a Real játékosai, az első félidőben Isco beadása után volt egy kezezés, majd a másodikban Casemiro és Nacho is gyanús körülmények között került földre, de egyikért sem járt tizenegyes, igaz, a Las Palmas is kaphatott volna kettőt, úgyhogy végülis nagyjából kihozta döntetlenre a bíró, hiszen következetesen figyelmen kívül hagyta a vitatott szituációkat.

A mostani idényben, a Valencia, a Levante és a Depor áll a legjobban a büntetők terén, mindhárom csapat hármat lőhetett, míg a Real mellett az Athletic Bilbao, a Celta Vigo és az Eibar mondhatja el magáról, hogy nem kapott még tizenegyest. Csak összehasonlításképpen: a BL-ben két tizenegyest is ítéltek a Realnak, Ronaldo be is lőtte mindkettőt, ez is hozzájárult ahhoz, hogy góljával élen áll a góllövőlistán.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik