Foci

A válogatott legenda nem érti Georges Leekens kinevezését

A Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) hétfőn mutatta be a válogatott új szövetségi kapitányát, a belga Georges Leekenst. Az időpont elég furcsa, ugyanis az idei két utolsó mérkőzésen Szélesi Zoltán irányít majd beugróként, így Leekens első mérkőzéséig elég sok idő telik el, addig pedig tulajdonképpen az van, hogy mindenki elmondja, mit is gondol róla.

Üzenik Brüsszelből: Leekens nem ismeri a modern focit
A labdarúgó-válogatott új szövetségi kapitányát hazájában csak úgy hívják, Snapchat-menedzser: jön, beszél, megy. Portré.

A Nemzeti Sport pénteki számában például a korábban Belgiumban futballozó magyarok beszéltek az új kapitányról. A többség (Bálint László, Disztl László, Garaba Imre, Gyimesi László, Bánfi János és Halmai Gábor) pozitívan áll a kinevezéséhez, Urbán Flórián kíváncsi, Magyar István pedig félti ettől a megbízástól.

Nem tudja, hogy egy sereg nagyképű focista közé került, akikről nehéz eldönteni, hogy tehetségtelenebbek-e vagy lustábbak. Abban is biztos lehet, hogy a magyar edzők az első perctől kezdve fúrják majd, irigység veszi körül. Irgalmatlanul nehéz dolga lesz ebben a közegben

– mondta Magyar István.

A 92-szeres magyar válogatott Fazekas László nem nyugodott meg, hogy Leekenst nevezte ki az MLSZ, furcsa érzések kavarognak benne. Intelligens és jó szakembernek tartja a belgát, de

Nem értem az MLSZ vezetőit, miért ragaszkodnak külföldi szakemberhez, aki nem ismeri az otthoni közeget, és akinek egészen különleges pszichológiai képességekkel kell rendelkeznie ahhoz, hogy sikeres lehessen.

Fazekas szerint akár ő is irányíthatná a válogatottat, de úgy érzi, hiába volt rajta 92 alkalommal a válogatott mez, ez semmit nem ér. Azt is mondta, hogy ha már ő nem jutott az MLSZ eszébe, akkor ott lenne Dunai Antal is, aki már többször bizonyított. Mindettől függetlenül sok sikert kíván Leekensnek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik