Foci

Focikapus ennyit még nem küzdött egy egyenlítő gólért – videó

Sokszor láthattuk már azt a taktikai fegyvert (kétségbeesett húzást), hogy egy csapat kapusa egy pontrúgásnál előrement, hátha tud segíteni. A Mechelen portása most szintet lépett.

Az 1988-as KEK-győztes Mechelen jelenleg a belga élvonal alsóházából próbál feljebb kúszni, de a legutóbbi fordulóban úgy tűnt, sima zakó lesz a vége, mivel a dobogóért hajtó Mouscron 26 perc után már 2-0-ra vezetett ellene.

A Mechelen az utolsó negyedóra kezdetén indította meg a pontszerzésre irányuló hadműveletét, és Rob Schoofs góljával került közelebb. A dráma aztán a végén jött, a 92. percben még a kapus, Colin Coosemans is előrement egy szabadrúgásnál, övé is lett a labda a beívelésnél, de lőni nem tudott, és úgy tűnt, el is halt az akció.

Coosemans azért még bedobott egy látványos cselt, majd mikor az is besült, nagyot küzdve visszaszerezte a labdát, hogy aztán középre passzolja, ahol a társa, Elias Cobbaut megszerezze az egyenlítést jelentő gólt.

Coosemans örömében még a mezét is lekapta, amiért az ilyenkor szokásos módon meg is kapta a sárga lapot, de ez cseppet sem érdekelte, meg is értjük, hiszen most egy darabig lesz miről mesélni. A Mechelen 8 pontjával a 13. helyen áll a 16 csapatos mezőnyben, míg a Mouscron 17 ponttal a 3.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik