Foci

Neuer nélkül is nyerni tudott a Bayern München

Manuel Neuer hiányában is könnyedén győzelmet aratott kedd este a Bayern München a Bundesliga ötödik fordulójában. Már a 25. percben vezetést szereztek a Schalke 04 otthonában a bajorok Robert Lewandowski tizenegyesével, ráadásul James Rodríguez négy perccel később megduplázta az előnyt.

A leglátványosabb gólt Gelsenkirchenben azonban Arturo Vidal szerezte, akit a 75. percben szenzációs mozdulattal szolgált ki James Rodríguez. A chilei góljával kialakult a 3-0-s végeredmény.

Pár órával korábban a Borussia Mönchengladbach 2-0-ra legyőzte a Stuttgart együttesét. Yann Sommer helyett ezúttal Tobias Sippel állt a Gladbach kapujában, akinek az idei a harmadik idénye a Borussiában, de csak negyedszer jelölték a kezdőcsapatba. Első szezonjában két bajnokin, a másodikban egy kupameccsen kapott lehetőséget, és mind a három alkalommal érintetlen maradt a Mönchengladbach kapuja. A 29 éves kapus megtartotta negyedjére is megcsinálta, nem kapott gólt a Stuttgart ellen sem!

Nem úgy az RB Leipzigben Gulácsi Péter helyett lehetőséget kapó Yvon Mvogo, aki öt perc alatt gólt kapott, ráadásul ez a találat bizonyult a döntőnek, ugyanis ezzel nyert az Augsburg.

Eredmények – Bundesliga, 5. forduló

Schalke 04 – Bayern München 0-3 (0-2)
Gólszerző: Lewandowski 25′ Rodríguez 29′ Vidal 75′

Borussia Mönchengladbach – Stuttgart 2-0 (0-0)
Gólszerző: Raffel 57′ 74′

Augsburg – RB Leipzig 1-0 (0-0)
Gólszerző: Gregoritsch 5′

Wolfsburg – Werder Bremen 1-1 (1-0)
Gólszerző: Origi 28′ ill., Bartels 56′

Ajánlott videó

Olvasói sztorik