Foci

Wayne Rooney-t közmunkára ítélték

Wayne Rooney hétfő délelőtt az észak-angliai stockporti kerületi bíróság előtt bevallotta, hogy valóban ittasan vezetett. A rendőrség szeptember 1-én, a korai esti órákban állította meg a kocsiját Wilmslowban, majd megszondáztatták és ezt követően letartóztatták a labdarúgót.

Angliában az ilyen ügyekkel nem totojáznak annyit, mint Magyarországon. Tizenhét nappal később az angol válogatott gólrekorderét (119 meccs 53 gól) már el is ítélte a bíróság.

A 31 éves játékosnak két évre bevonták a jogosítványát – nyilván futja majd sofőrre neki -, továbbá halmazati büntetésként tizenkét hónap alatt száz óra fizetés nélküli közmunkát rendeltek el számára. Rooney-t további 170 font bírósági díj megfizetésre is kötelezték – számolt be a bbc.com.

A meghallgatás után kiadott nyilatkozatában az Everton futballistája szörnyű hibának nevezte tettét és azt mondta:

A mai bírósági meghallgatást követően nyilvánosan bocsánatot kell kérnem a jogsértés miatt. A családomtól, a menedzseremtől és mindenkitől az Everton FC-ben beleértve a klub elnökétől az összes alkalmazottig, csapattársaimig. Elnézést kérek minden rajongótól, aki karrierem során követett és támogatott. Természetesen elfogadom a bírósági ítéletet, és remélem, hogy a közösségi szolgálatomon keresztül javíthatok a megítélésemen.

(Nyitókép: MTI/AP/Rui Vieira)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik