Foci

5 statisztika, ami bizonyítja, hogy Cristiano Ronaldo a BL történetének legjobb játékosa

A címvédő Real Madrid győzelemmel kezdte a Bajnokok Ligája-szezont, a spanyolok szerda este hazai pályán győzték le 3-0-ra a Sallai Rolanddal a kezdőben felálló APOEL-t. A meccs hőse Cristiano Ronaldo volt, akit Zinedine Zidane is magasztalt a lefújás után:

Ő a legjobb játékos a világon. Mindig itt van, amikor szükségünk van rá és rendre gólokat szerez. Ha valamivel szerencsésebb, akkor négy gólig meg sem áll ezen az estén

– mondta játékosáról a francia szakember a mérkőzést követő sajtótájékoztatón.

A Kicker magazin összeszedett öt félelmetes statisztikai mutató Ronaldóról:

  • A portugál szerda 136. alkalommal volt kezdő, ez rekord a sorozatban. Raúlt hagyta maga mögött, a Real-legenda 135 alkalommal volt pályán a kezdő sípszó pillanatában.
  • A második gólját büntetőből szerezte, ez pedig a 12. volt a Bajnokok Ligájában, ami szintén csúcs. Lionel Messi a riválisa ebben a mutatóban, ő 11 tizenegyesből szerzett találatnál jár.
  • Még egy mutató, amiben Messit előzte meg: 55 találatnál jár a BL-ben hazai pályán, az argentinnak eggyel kevesebb van.
  • Cristiano Ronaldo az elmúlt hat szezonban gólt szerzett az első BL-meccsen: 2012-ben a Manchester City, 2013-ban a Galatasaray, 2014-ben a Basel, 2015-ben a Shaktar Donyeck, 2016-ban a Sporting és most az APOEL kapuját vette be.
  • A 107 gólja ugye rekord, rajta kívül még senki sem érte el a százas határt a BL történetében. Egymaga eredményesebb 116 csapatnál, amelyek játszottak a Bajnokok Ligája főtábláján.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik