Foci

Ritkán látható potyát hozott össze a Puskás Akadémia kapusa – videó

Hegedűs Lajos máris bejelentkezett az év potyája díjért, miután az NB I ötödik fordulójában az ő hibájából egyenlített a Diósgyőr.

A Puskás Akadémiának egyáltalán nem úgy alakult az idénye, mint ahogyan azt a játékosállomány miatt sejteni lehetett, Pintér Attila ráadásul folyamatosan rotálja a csapatát, köztük a kapusokat is. Branislav Danilovic sem váltotta meg a világot a felcsútiak kispadján, így kapott lehetőséget először a Vasas, majd szombaton a Diósgyőr ellen Hegedűs.

Nem sikerült jól a meccs a magyar kapusnak, ugyanis az ő hibájából egyenlített a DVTK a 11. percben: eaddig pepecselt a vendégek hálóőre egy visszagurított labdával, amíg Makrai Gábor oda nem ért. Hegedűs előre akarta bikázni a labdát, ehelyett a bevetődő Makrai lábát találta telibe, a labda pedig a kapuba pattant.

Ettől még simán nyerhetett volna a Puskás Akadémia, miután Prosser Dániel a 75. percben újra vezetést szerzett, ám a felcsútiak ezt az előnyt sem tudták megtartani, Diego Vela a 89. percben egyenlített. Döntetlenjével mindössze második pontját szerezte meg az NB I újonca, amellyel utolsó helyen áll a bajnokságban.

Eredmények – OTP Bank Liga, 5. forduló

Budapest Honvéd – Újpest 2-1 (0-1)
Gólszerzők: Lanzafame (72.), Kamber (82.) illetve Zsótér (8.)

Ferencváros – Paks 1-1 (1-0)
Gólszerzők: Varga (44.) illetve Hahn (60.)

Vasas – Mezőkövesd 1-1 (0-0)
Gólszerzők: Kulcsár (59.) illetve Pillár (90.)

Haladás – Balmazújváros 3-1 (1-0)
Gólszerzők: Williams (24. – 11-esből, 70.), Jagodics (78.) illetve Vajda (76.)

DVTK – Puskás Akadémia 2-2 (1-1)
Gólszerzők: Makrai (10.), Vela (89.) illetve Heris (4.), Prosser (75.)

Videoton FC – Debreceni VSC 1-0 (0-0)
Gólszerző: Lazovic (97., 11-esből)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik