Foci

Ha lett volna videóbíró, nincs Maradona híres gólja

A Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) hivatalos honlapja készített interjút minden idők egyik legjobb labdarúgójával, a nyolcvanas évek szupersztárjával, az argentin Diego Armando Maradónával. A beszélgetés során több érdekesség is elhagyta a legenda száját, ezekből szemezgettünk most.

Minden fontos sportágban van már videóbíró, nem szabad, hogy a labdarúgás lemaradjon a fejlődésben

– kezdi Maradona.

Az emberek nem szeretik azt, amikor valamit úgy kap valaki, hogy az nem érdemli meg. A technológia segíti a sport átláthatóságát és igazságosságát, és ez jól is van így, mert a támadó focit és a kockázatvállalást támogatja

– mondja Maradona a VAR-ról azaz a labdarúgásba betörő videóbíróról.

Ki is lenne hitelesebb személy, ha az olyan gólokról beszélünk, amelyeket nem szabadott volna megadni, igaz? Diego Maradona az 1986-os világbajnokságon Anglia ellen szerezte az azóta kultikus gólját – igaz, kézzel. A közvélemény csak “Hand of Godnak”, azaz Isten kezének nevezték el a történelmi találatot.

Maradona elmondja, bármikor, amikor a videóbíró fontosságát hangsúlyozza, mindig saját góljával példálózik.

Persze, hogy nem lett volna érvényes a találatom Anglia ellen. Sőt, mondok valamit: az 1990-es vébén, a szovjetek ellen kézzel mentettem a gólvonalról, szerencsére a sporttárs nem vette észre. Nagy bajban lettünk volna akkor, de az már egy másik történet

– emlékezik vissza két, igencsak fontos mozzanatára a karrierjében.

Majd úgy zár, “ne felejtsük, a 2010-es világbajnokságon Lampard gólját nem adták meg a németek ellen. Sok minden máshogy történt volna, ha megvan a szükséges technológia. Most hogy megvan, használni kell.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik