Foci

Őrült összegért igazolná le az Arsenal Kylan Mbappét

A Monaco szupertehetsége után nagy az érdeklődés, a londoniak a Reallal, a Manchester Cityvel és a PSG-vel csatáznak érte.

Kylian Mbappé lábai előtt hever fél Európa, folyamatosan hallani, hogy a topklubok kisebbfajta vagyont fizetnének érte az AS Monaco labdarúgócsapatának. A 18 éves francia csatár 44 meccsen 26 gólt és 8 gólpasszt jegyzett klubjában, amellyel megnyerte a francia bajnokságot és eljutott a Bajnokok Ligája elődöntőjéig.

Mindezek után nem meglepő, hogy állandó szereplője az átigazolási híreknek, na, de amit a brit Mirror vasárnap bedobott, az egészen hajmeresztő összeg.

Ők 144 millió euróról írnak.

Az Arsenal már nagyon szeretne ismét angol bajnok lenni, így állítólag még Arséne Wenger is hajlandó lenne világrekord összeget fizetni érte. Nincs könnyű helyzetben az Senal, mert a Real Madrid, a Manchester City és a PSG is leigazolná a francia válogatott Mbappét.

A Monaco persze elsősorban meg szeretné őt tartani, de Leonardo Jardim vezetőedző szavaiból kiderül: van az a pénz, amiért a klub elengedné a csatárt.

Minden edző szeretné megtartani a legjobb játékosait, de ez nem mindig lehetséges. Biztos vagyok benne, hogy a klub és a játékos is a legjobb döntést fogja meghozni

– idézi a portugált a brit Metro.

Nem árt hangsúlyozni, hogy meglepő lenne, ha az Arsenal bárkiért is fizetne 144 millió eurót, még ha vissza is hozná Mbappé az árát. A transfermarkt.com adatai szerint eddig az átigazolási rekordot Mesut Özil megszerzése jelentette a klubnál, érte 47 millió eurót fizetett anno a londoni csapat a Real Madridnak. Ennek most több, mint a háromszorosát tervezik a lapok szerint, ami tényleg elég meredeken hangzik és nem is nagyon passzol a klub filozófiájába.

Valamint felmerül az a kérdés, vajon kell-e ekkora terhet tenni egy 18 éves játékos vállára, hogy az első komoly szezonja után rögtön a világ legdrágább futballistája legyen belőle. Jelenleg Paul Pogba a rekorder, akiért tavaly nyáron 105 millió eurót fizetett a Manchester United a Juventusnak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik