Pályán kívül

A Liverpool hátvédjét rehabra küldték, ezért játszott alig

Steven Caulker 2016 januárjában került Liverpoolba kölcsönben, amikor Jürgen Kloppnak szüksége volt egy középhátvédre. A Queens Park Rangers játékosa azonban csak négy találkozón lépett pályára a Vörösök mezében, így utólag sokan csodálkoztak rajta, hogy mi értelme volt az egésznek? Csütörtökön Caulker beismerte egy interjúban, hogy saját maga kérte kölcsönszerződése megszütetését, hogy rehabra tudjon menni, ugyanis részegen többször is garázdaságon kapták Liverpool városában.

Mielőtt bárki elítélné a 25 esztendős középhátvédet, Caulker azt is elárulta, hogy krónikus depresszióval küszködött egész karrierje során és akkor kezdett el inni, amikor már nem bírta tovább.

Évekig csak ültem és gyűlöltem magamat. Sohasem értettem, én miért nem lehetek olyan, mint mások? Azt hittem az idei év már a vég. Hosszú időszakon keresztül úgy éreztem nincs fény az alagút végén

– mondta Steven Caulker a The Guardiannek adott interjúban.

Külön kitért a Liverpoolban eltöltött ideje alatt tett bűncselekményeire is.

Néha ott ültünk a rendőrségen az ügyvédeimmel és néztük a biztonsági kamera felvételeit. Nem ismertem magamra, nem hittem volna, hogy így tudok viselkedni. Borzasztóan nehéz elfogadni a tényt, hogy ilyen dolgokat tettem és ilyen ember lehetek.

A garázdaságnak súlyos következményeik voltak, de nem csak mentális szempontból.

Liverpoolban sokszor fölébredtem az éjszaka közepén arra, hogy hánynom kell. Ismeretlenek zsaroltak engem, a klubot, a képviselőinket, mondván “fizessetek, vagy eladjuk a sztorit a lapoknak”. Ráadásul fogalmam sem volt, mit tettem, teljes képszakadás volt minden ilyen eset. Végül mondtam a klubnak, hogy ezt így nem bírom, rehabra kell mennem

Az angol védőt saját bevallása szerint függőség tette tönkre lelkileg, valamint az, hogy hamar bekerült a profi futball vérkeringésébe.

Olyan szorongásom volt, amitől mindig valahogy ki kellett adnom a gőzt magamból. Gyerekként ez a foci volt, de minden megváltozott, amikor tinédzserként hirtelen a profi futballistákra nehezedő nyomással is meg kellett birkóznom. Rögtön az elejétől a szerencsejátékokhoz fordultam. Függő vagyok. Egyszerűen a győzelem rabja vagyok, muszáj nyernem. Sokan azt mondják, ez pozitív dolog a futballban, de elmondhatom, a hazárdírozásban biztosan nem…

Caulker megragadta az alkalmat és kollégáinak is azt javasolta, ha hasonló gondokkal küzdenek, forduljanak profi segítséghez a Hivatásos Labdarúgók Szövetségén (PFA) keresztül.

Minden srácot arra ösztönzök, hogy beszéljen a PFA-val , beszéljen a menedzserével. Legyetek bátrak ha úgy érzitek magatokat, ahogyan én éreztem, ne féljetek attól, hogy kikerültök a csapatból. Legyetek bátrak és kérjetek segítséget, ha szükségetek van rá, amíg még nem késő!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik