Foci

A földön fekve és sarokkal is szereztek gólt az NB I-ben

Szombaton lement a labdarúgó NB I 31. fordulója, továbbra is óriási a harc a bajnoki aranyért és a kiesés elkerüléséért. Lássuk, mi is történt:

  • A listavezető Budapest Honvéd megőrizte első helyét, miután 2-1-re legyőzte az MTK-t. Egy öngól döntött, a menteni igyekvő Korozmán emelte át a labdát a kapusa felett a hajrában.

  • A kispestiek riválisa, a Videoton is győzni tudott, ők Újpesten nyertek 3-0-ra. Mindhárom gól az első félidőben esett, Diarra kiállítása miatt bő egy órát emberhátrányban focizott a fővárosi csapat.

  • A Ferencváros megőrizte a harmadik helyét, ezt egy egy Debrecen elleni 0-0-s döntetlennel tette. Thomas Doll szerint nem is érdemeltek győzelmet.

  • Sopronban a Haladás és a Vasas játszott fordulatos mérkőzést, a szombathelyiek Schimmer Szabolcs 88. percben szerzett góljával alakult ki a 2-2-es végeredmény, a játékos elcsúszott ugyan, de a földön fekve is betalált. A mérkőzés érdekessége volt még, hogy Vad II István játékvezetőt le kellett cserélni.

  • Borsodban nem csak megyei, de kiesési rangadó is volt a Mezőkövesd-DVTK. A kövesdiek 2-0-ra vezettek, a második félidőben azonban visszajött 2-2-re a Diósgyőr, Busai Attila sarokkal mentett pontot a csapatának.

  • A Paks 3-0-ra ütötte ki az NB I-től a szezon végén biztosan búcsúzó Gyirmótot. Szakály Dénes duplázott, de a gólszépségversenyt Bartha László nyerte, aki a tizenhatoson kívülről vette be a gyirmótiak kapuját.

Eredmények – OTP Bank Liga, 31. forduló

Budapest Honvéd – MTK 2-1 (0-0)
gólszerzők: Holender (64.), Korozmán (83. – öngól), illetve Ramos (65.)

Újpest FC – Videoton 0-3 (0-3)
gólszerzők: Nego (14.), Stopira (16.), Scepovic (42.)
piros lap: Diarra (28.)

Ferencváros – Debrecen 0-0

Szombathelyi Haladás – Vasas 2-2 (0-1)
gólszerzők: Iszlai (49., 11-esből), Schimmer (88.), illetve Burmeister (36.), Gaál (73.)

DVTK – Mezőkövesd 2-2 (0-2)
gólszerzők: Makrai (47.), Busai (69.), illetve Molnár (13.), Sós (17.)

Paks – Gyirmót 3-0 (3-0)
gólszerzők: Bartha (19.), Szakály D. (25., 30.)


A tabella:

Forrás: mlsz.hu

Ajánlott videó

Olvasói sztorik