Foci

Gigi Buffon már nagyon meg akarja nyerni a Bajnokok Ligáját

A Juventus egy hete Gonzalo Higuaín duplájával 2-0-ra nyert a Monaco vendégeként, úgyhogy az olasz csapat gyakorlatilag fél lábbal a döntőben van. Főleg, hogy az ellenfelek nem győzni járnak a Juve Stadionba, legutóbb az Udinese tudott nyerni Torinóban tétmeccsen.

Még 2015 augusztusában.

Nincs is nagyon más választása a Monacónak, mind támadni a visszavágó első percétől kezdve, ami a szezon csodacsatárával, Kylian Mbappéval és Radamel Falcaóval a támadósorban bárkire nézve riasztó lehet. Leandro Jardim vezetőedző is a rohamozásra biztatja csapatát.

Az előző mérkőzésen ugyanannyit lőttünk kapura, mint a Juventus, de ők sokkal pontosabbak voltak. Persze sokkal rutinosabb csapatuk van, de a helyzetkihasználáson múlt a dolog. Nincs más hátra, ki kell tisztítani a fejünket és támadni. Életben akarjuk tartani az álmunkat, a célunk pedig a BL-döntő. Büszke vagyok a játékosaimra, bármi is lesz a keddi végeredmény.

Fotó: Europress/AFP/Valery Nache

Massimiliano Allegri csapata már a Barcelona elleni negyeddöntőben is bizonyította, hogy elképesztően fegyelmezetten tud védekezni, amivel teljesen megfojtja az ellenfél játékát. Na, meg azt sem szabad elfelejteni, hogy a Juve a mostani BL-ben legutóbb a csoportkörben kapott gólt, még a Sevilla elleni mérkőzés 9. percében.

621 perce nem sikerült túljárni az eszükön.

A Monacónak nincs veszítenivalója. Szabadon játszhatnak, épp ezért okozhatnak majd sok gondot, mert tele vannak tehetséges játékosokkal, főleg a támadósorban. Agresszívnak kell lennünk és győzelemre kell törekednünk. Voltak hibák az első meccsen, úgyhogy jobban kell majd futballoznunk, mint Monacóban. A 2-0-s győzelmünk semmit sem számít, még mindig 90 percre vagyunk a cardiffi döntőtől.


Ki jut tovább a BL-döntőbe?

Gianluigi Buffon, a Juventus 39 éves kapusa arra hajt, hogy ott legyen harmadik Bajnokok Ligája döntőjében. A világbajnok, többszörös olasz bajnok és Olasz Kupa-győztes, egyszeres UEFA-kupagyőztes hálóőr nem titkolt célja, hogy meg akarja végre nyerni a BL-t.

Nagyon sokat jelentene nekem, karrierem legnagyobb élménye lenne a világbajnoki győzelem mellett. Ez lenne a jutalma a bátorságnak, a makacsságnak és a kemény munkának. Nagyon vágyom rá, hogy megnyerjem, és mindig hittem benne, hogy képes vagyok rá a csapatommal és a szurkolókkal együtt.

A statisztika egyébként a Juventus továbbjutását vetíti előre. A modern érában még nem volt csapat, amely kétgólos hátrányból kiharcolta volna a döntőbeli részvételt. A párharc győztese a Real Madriddal vagy az Atlético Madriddal találkozik a döntőben, Cristiano Ronaldóék 3-0-s előnyben vannak a szerdai visszavágó előtt. (Nyitókép: Europress/NurPhoto/Matteo Ciambelli)

A várható kezdőcsapatok az uefa.com szerint

Juventus: Buffon – Barzagli, Bonucci, Chiellini, Alex Sandro – Pjanić, Khedira – Dani Alves, Dybala, Mandžukić – Higuaín.

Monaco: Subašić – Mendy, Jemerson, Glik, Sidibé – Bernardo Silva, Fabinho, Bakayoko, Lemar – Mbappé, Falcao.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik