Foci

Az olaszok világbajnoka időnként baseballütővel verné szájba a fiatalabb focistákat

Daniele De Rossinak nem tetszik az, amerre a világ tart. Az AS Roma világbajnok középpályása az Undici magazinnak nyilatkozva dobta le a „bezzeg az én időmben” bombát.

Amikor még az én korosztályom elkezdte, 20 évvel ezelőtt, minden más volt. Persze az akkori öregek is ezt mondták, de most egy 20 éves játékos belép az első csapat öltözőjébe és már több követője van az Instagramon, mint Messinek. Egy-kettő igencsak irritál. Amikor meglátom, hogy meccs előtt élő videóban jelentkeznek be az Instagramon az öltözőből, akkor szívem szerint baseballütővel verném őket szájba… De még fiatalok, 20 év múlva majd ők nem fogják megérteni a fiatalságot.

De Rossi arról is beszélt, hogy szerinte sokat keresnek-e a focisták. Azt mondta, ez relatív dolog, de összességében a befektetett munkához képest igen, sokat keresnek. Ugyanakkor egy ilyen gázsit egyáltalán nem könnyű kiharcolni maguknak.

Kitért a saját játékára is. Ha már Lionel Messit emlegette, megjegyezte, ő maga egyáltalán nem az a kaliber, aki egyedül meg tud nyerni a csapatának egy meccset. De, ha jó formában van, akkor eldönthet egy-egy mérkőzést. Összességében egy fogaskeréknek tartja magát a gépezetben.

Daniele De Rossi szívesen lenne edző pályafutása után. Azt mondta, a világ jelenlegi tíz legjobb trénere közül kettővel is dolgozott: ők Luciano Spalletti és Antonio Conte. A harmadik nála a rangsorban Luis Enrique. Illetve már azt is tudja, kitől tanulna szívesen: Pep Guardiolától. Anno együtt is játszottak, amikor a katalán tréner tett egy római kitérőt, szóval egyből őt tárcsázná, ha kapna egy edzői állást.

Fotó: Europress/AFP/Filippo Monteforte

Ajánlott videó

Olvasói sztorik