Foci

Lefociztak minket a Japánok

A magyar futsalválogatott a szerdai 1-1 után pénteken gólt sem tudott lőni és 3-0-ra alulmaradt a két csapat kecskeméti felkészülési mérkőzésén.

A magyar futsal-válogatott az április 8-án kezdődő Eb-selejtező tornára készül. A felkészülés jegyében az azerbajdzsáni elutazásig kétszer is megmérkőztek legjobbjaink a világ élmezőnyéhez sorolt japánokkal. Sito Rivera tanítványai szerdán, Kecskeméten nagy iramú, pörgős meccsen 1-1-es döntetlent játszott, míg pénteken 3-0ás sima vereséget szenvedtünk.

A szintén Kecskeméten, szinte telt ház előtt játszott találkozón a japánok irányították a játékot, de míg két napja szinte tökéletes védekezést mutatott be a magyar csapat, most becsúszott egy-két hiba, amit a vendégek kihasználtak – számolt be az mlsz.hu.

A japánok kitűnő játékosokkal, nagyszerű csapattal rendelkeznek, minden megmozdulásukon látszott, hogy igazi profik, akik a sportág legjobbjai közé tartoznak. Egy nagyon jó iramú mérkőzést játszottunk ellenük, amelyen érződött, hogy Rábl, Dávid és Dróth személyében három támadásban is erős kulcsjátékosunk hiányzott. Védekezésben elkövettünk néhány hibát, a háromból két gólt elkerülhettünk volna, annak viszont örülök, hogy Alasztics Marcell személyében egy fiatal, tehetséges kapus debütált az együttesben

– értékelt a meccs után Sito Rivera szövetségi kapitány.

Az azerbajdzsáni elutazásig már csak egy, a szerbek elleni nemhivatalos edzőmeccs szerepel a programban.

Futsal-válogatott, felkészülési mérkőzés:

Magyarország-Japán 0-3 (0-2)
Magyarország: Tóth Gyula – Németh Péter, Bita László, Horváth Norbert, Klacsák Bence
Cserék: Alasztics Marcell, Öreglaki Norbert, Hosszú Ádám, Komáromi Péter, Harnisch Ákos, Trencsényi János, Gál István

Ajánlott videó

Olvasói sztorik