Foci

Szélesi a drámai győzelem után: Lószart, ezek már profi labdarúgók!

Csütörtökön a magyar U17-es labdarúgó-válogatott hátrányból fordítva győzte le 2-1-re Oroszországot az Eb-selejtező hazai rendezésű elitkörében, így még a remény, hogy a csapat kijut a horvátországi kontinenstornára.

Szoboszlai Dominik volt a magyar együttes hőse, két szabadrúgásgólt lőtt, a második a hosszabbítás harmadik percében.  A meccset a portugálok elleni vb-selejtezőre készülő felnőtt válogatott is követte, ők is megőrültek Szoboszlai második találata után.

Érthető, ha egy ilyen találkozó után a szövetségi kapitány, Szélesi Zoltán is felfokozott állapotban nyilatkozott, a Trollfoci ki is vágta a lényeget:

Ez férfimunka volt. Mondtam korábban, közel vannak a férfifocihoz, de még gyerekek… Nem, lószart, ezek már profi labdarúgók!

– mondta Szélesi, aki arról beszélt, ilyen akarattal kell pályára lépni minden meccsen, mint ahogy most, az oroszok ellen tették.

Az elitkörben nyolc négycsapatos csoportban küzdenek a válogatottak, a csoportgyőztesek és hét csoportmásodik együttes jut ki az Eb-re. A mieink Norvégia ellen zárják az elitkört, azt a mérkőzést vasárnap 13 órától rendezik Telkiben. A tét a továbbjutás lesz mindkét fél számára.

Fotó: mlsz.hu

Ajánlott videó

Olvasói sztorik