Foci

Dárdai csapata fontos meccset bukott el, Szalai újra kezdő volt

Bár nem voltunk ott az öltözőben, az biztos, hogy Dárdai Pál nem azt kérte a Köln elleni idegenbeli meccs előtt, hogy Jarstein kapus már a 6. percben védje be Oszako távoli lövését. Pedig ez történt, majd a 30. percben le kellett cserélni a berliniek húzójátékosát, a szerződését a héten meghosszabbító Salomon Kalou-t, majd még a szünetig duplázott a hazaiaktól Modeste.

Mindezek után jól kezdte a második félidőt a Hertha, gyorsan kiharcoltak egy büntetőt, amit a csapatkapitány, Ibisevic értékesített az 50. percben. A 63. percben újabb sikeres kontrát vitt végig a Köln, ezúttal is Modeste volt a befejezőember. Brooks ugyan ismét felélesztette a berlini reményeket, de az utolsó bő 20 percben már nem esett több találat, a Köln 4-2-re nyert. Míg a riválisok győztek, addig a Hertha kikapott.

Fotó: Getty Images/Bongarts/Stuart Franklin

A magyar válogatott kapusának, Gulácsi Péternek a nevével kezdődött ezúttal is a Leipzig összeállítása, a második helyezett lipcseiek a Brémába látogattak. Nagy meglepetésre a kiesés elől menekülő Werder tudott nyerni, háromszor is mattolták Gulácsit. A magyar kapus egyik találatról sem tehetett, sőt, a harmadik előtt volt egy bravúrja, de a kipattanóra is hazai játékos ért oda.

A lipcseiek a legutóbbi három bajnokijukon nem győztek, így egyre jobban leszakadnak a Bayerntől és lassan utoléri őket a Dortmund, amely pénteken győzelemmel zárta az Ingolstadt elleni mérkőzését.

Fotó: Getty Images/Bongarts/Matthias Hangst

Egy másik magyar válogatott labdarúgó, Szalai Ádám is kezdő volt szombaton – a szezonban még csak a harmadik bajnokin. A Hoffenheim magyar csatárának voltak helyzetei a Leverkusen ellen, de gólt nem tudott szerezni, az 58. percben lecserélték, nem sokkal utána a Hoffenheim pedig megnyerte a meccset, Wagner szerezte az egyetlen gólt.

Eredmények – Bundesliga, 25. forduló

Köln – Hertha BSC 4-2 (3-0)

Werder Bremen – RB Leipzig 3-0 (1-0)

Hoffenheim – Bayer Leverkusen 1-0 (0-0)

Wolfsburg – Darmstadt 1-0 (1-0)

Augsburg – Freiburg 1-1 (1-1)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik