Foci

A ráadásban mentett pontot az Újpest, a 16. másodpercben gólt szerzett a Fradi

A délutáni négy mérkőzés után 18 órától két összecsapást rendeztek az OTP Bank Liga 23. fordulójában. Az Újpest – Budapest Honvéd, valamint a Ferencváros – Haladás mérkőzésekkel vonult háromhetes pihenőre az NB I a válogatott vb-selejtezője miatt. A Fradi találkozóját a női kézilabda BL-meccs miatt kezdődött este hattól az eredeti 15.30-hoz képest.

A derbit elveszítő Újpest a második Budapest Honvédot látták vendégül, akik a Videoton elleni rangadó elbukásával hangoltak a csörtére.

Jól kezdett az Újpest, az első 20 percben Andric, Balogh és Cseke előtt is komoly gólhelyzet adódott, de ezek kihasználatlanul maradtak. Ezt meg is büntették a kispestiek, a 27. percben Mohl rosszul szabadított fel, Zsótér pedig nagyon kilőtte a bal felsőt (0-1). Érdekesség, hogy a gólszerző az Újpest kölcsönjátékosaként futballozik Kispesten.

Egy perccel később Kassai Viktor hibája került a középpontba. Lanzafame egy az egyben tört kapura, de a kimozduló Balajcza buktatta, de a játékvezető nem látott szabálytalanságot. Egyértelmű büntetőt nem kapott meg a Honvéd!

A 34. percben egyenlíthettek volna a lilák, a Heris gólba tartó lövését a csapattársa, Lázok kifejelte.

A második félidőben nyomott a hazai együttes, de a gól csak nem akart összejönni. Egészen a hosszabbítás első percéig, akkor egy szöglet után lepattanó labdát a csereként beálló Angelov bombázott a kapuba (1-1), így legalább egy pontot otthon tartottak a lilák.

A döntetlennek köszönhetően a Videoton három pont előnnyel vezeti a pontvadászatot. 

A Ferencváros már 16. másodpercben megszerezte a vezetést a Haladás ellen. A középkezdés után felívelt labdát Böde fejelte le, Varga Roland centerezése után pedig Moutari estében a kapuba lőtt (1-0).

A 20. percben már 2-0 állt az eredményjelzőn, miután Gera higgadtan értékesítette a büntetőt. A félidő végén Böde egyedül indult meg a félpályáról, kiosztott egy kötényt, majd lerázta védőjét, végül pedig a léc alá bombázott (3-0).

A 69. percben Jancsó bombagóljával szépíteni tudott a szombathelyi alakulat (3-1), de ennél többre nem futotta Mészöly Géza csapatától. Győzelmével a Fradi pontszámban beérte a harmadik Vasast, igaz az angyalföldiek egy meccsel kevesebbet játszottak.

Fogadj a szezon legjobb meccseire a Tippmixpron!

Eredmény – OTP Bank Liga, 23. forduló

Újpest – Budapest Honvéd 1-1 (0-1)
Gólszerző: Angelov (90+1.) ill. Zsótér (27.)

Ferencváros – Haladás 3-1 (3-0)
Gólszerző: Moutari (1.), Gera (20. – büntetőből), Böde (44.) ill. Jancsó (69.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik