Foci

A Fradi és a DVTK ultrái szanaszét verték egymást a hétvégén

Fradi tábor (labdarúgás, foci, fradi ultrák)
Fradi tábor (labdarúgás, foci, fradi ultrák)

Hosszú évek után ismét volt ustawka, azaz futballhuligánok közti tömeges verekedés. Diósgyőri és ferencvárosi szurkolók csaptak össze vasárnap, a főváros IV. kerületében.. 

Az FTC ultrái – minden bizonnyal azok, akik ellenzik a szkennert, ezért nem járnak

Ustawka:

Tisztázott szabályok szerint szervezett, pusztakezes, “fair” tömegverekedés, ami rendszerint egy-egy futballcsapat ultrái között zajlik. A felek egyenlő létszámban vesznek részt a bunyóban, melyre rendszerint félreeső helyen kerül sor.

bajnokira – csaptak össze a diósgyőriekkel, akik csak ezért utaztak fel Budapedtre. A diósgyőriek úgy tettek, mintha a vasárnapi Fradi-DVTK (5-7) MOL Liga mérkőzésre jöttek volna. 

Az ustawka egy újpesti lakótelepen volt, de a Fradi-ultrák felrúgták az íratlan szabályokat. A 40 diósgyőrit végül nem ugyanannyi, hanem sokkal több, 55 zöld-fehér ultra támadta meg és verte össze nagyon csúnyán. A fradisták elszeleltek, amikor a rendőrség kiérkezett, a diósgyőriek a buszukra menekültek fel.
fradimob

Fradi szkennerellenes ultráinak kedvenc oldala, a fradimob.hu ki is tett egy bejegyzést (lásd a fenti printscreent), amit nem sokkal később, amikor kijött a rendőrségi akció híre, sebesen levettek.

A BRFK arról tájékoztatta az NSO-t, hogy az újpesti rendőri intézkedés során 12 embert állítottak elő.

A Fradi ultrái három évvel ezelőtt Vasas-szimpatizánsokkal csaptak össze hasonló keretek között, azóta ritkábbak ezek a csörték.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik