Foci

Csoda történt: a Barca győzni tudott az Anoetában

Nem várt könnyű feladat az FC Barcelona labdarúgócsapatára a Spanyol Kupa negyeddöntőjének első mérkőzésén. A katalánok a Real Sociedad otthonába, az Anoetába látogattak csütörtök este, ahol legendásan rossz a mérlegük.

A bajnokság ötödik helyen álló baszk együttes bekezdett a meccs elején, a 2. percben már egy tizenegyesgyanús szituáció borzolta a kedélyeket, de játékvezető nem ítélt büntetőt, amikor Willian José elesett Gerard Piqué mellett.

A 20. percben már befújta a büntetőt González González játékvezető, teljesen jogosan. Jorge Elustondo rúgta fel Neymart a tizenhatoson belül, a sértett pedig higgadtan értékesítette a tizenegyest (0-1).

A Sociedad játékosai próbálkoztak becsülettel, a rendre célt tévesztettek. A Barca nagyobb arányú győzelmet is arathatott volna, de előbb Neymar rontott ziccert, majd egy büntető is elmaradt, amikor Geronimo Rulli kapus elhúzta a brazil lábát.

A győzelem azt jelenti, hogy a katalánok minden sorozatot figyelembe véve közel tíz év után, 2007 májusa óta először nyertek az Anoetában, ezzel megszakították nyolcmeccses nyeretlenségi szériájukat a Real Sociedad vendégeként.

Most vagy soha. Fogadj élőben a tél legforróbb helyzeteire! Tippmixpro

Eredmény – Spanyol Kupa, negyeddöntő, első mérkőzés

Real Sociedad – FC Barcelona 0-1 (0-1)
Gólszerző: Neymar (21. – büntetőből)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik