Foci

Játékosoktól kell megválnia a Barcának, ha meg akarja tartani Messit

Nem lesz sétagalopp Lionel Messi szerződéshosszabbítása az FC Barcelonánál – írja az ESPN.

Az ötszörös aranylabdás támadó aktuális kontraktusa 2018. június 30-án jár le, vagyis a klub vezetőinek 18 hónapjuk van arra, hogy megállapodjanak a argentin futballistával.

Hideg fejjel kell elemeznünk a helyzetet, hiszen azt szeretnénk, ha a világ legjobb játékosa a Barcelona csapatában játszana a továbbiakban is. Közösen kell megegyeznünk a folytatásról. Vagy a költségvetésünket kell növelni, vagy meg kell válnunk néhány játékosunktól

-nyilatkozta Oscar Grau. A katalán csapat vezérigazgatója arra utalt, hogy a La Liga szabályozásának értelmében a klubok a költségvetésüknek legfeljebb a 70 százalékát költhetik a játékosok fizetésére, márpedig a Barcelonáénál egész Európában csak a Manchester Unitednak nagyobb a bérköltsége.

Luís Suárez és Neymar is csillagászati összeget visz haza 2021-ig (nekik eddig szól a szerződésük), mindketten nagyjából évi 25 millió eurót (7,7 milliárd forint) keresnek.

Messinek ezzel szemben be kell érnie “rongyos” 22 millióval (6.7 milliárd forint). A Barcelona költségvetése a mostani idényben 695 millió euró (214 milliárd forint), játékosainak átlagos havi keresete pedig közel 7,5 millió euróra (2,3 milliárd forint) rúg.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik