Foci

Dzsudzsák Balázs szemlélete jelentősen eltér Bernd Storckétól

Abban nincs vita a magyar szavazók, Bernd Storck, a magyar válogatott szövetségi kapitánya és Dzsudzsák Balázs, a csapatkapitány között, hogy 2016-ban Cristiano Ronaldo volt a legjobb.

Végül is nyáron mindketten a magyar labdarúgás azon ritka pillanatának voltak részesei, amikor, Franciaországban testközelből tapasztalhatták meg, milyen is az, ha a portugál elemében van a pályán.

A FIFA honlapjának beszámolója szerint azonban a második helyen már jelentős eltérés látható a két magyar szavazó között. Ez mutatja, ebben a kérdésben mindenképp másképp szemlélik, látják a futballt, mást és mást tartanak értékesnek a futballpályán..

Fogadj élőben most vagy soha a Tippmixproval!

A német edző honfitársát, Toni Kroost tette a dobogó második fokára, a harmadikra pedig az argentin Lionel Messit, ami két dolgot mutat. Szerinte ezek 2016-ban a Real és a német válogatott mélységi irányítója jobb teljesítményt nyújtott, mint az argentin, másrészt fontosnak tartja az egyensúlyt és a megbízhatóságot is a pályán.

Dzsudzsáknál Kroos szóba sem került. Ő a gólvágókat favorizálta, nála Messi volt a második, míg a brazil Neymar a harmadik.

Az újságírók közül Szeli Mátyásnál, a Nemzeti Sport munkatársánál ugyancsak Ronaldo győzött Luis Suárez és a francia Antoine Griezmann előtt.

A díjakról a szövetségi kapitányok, a válogatottak csapatkapitányai, kiválasztott sportújságírók és a szurkolók voksai alapján döntöttek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik