Foci

Luis Enrique: A futball nem mindig igazságos

Vasárnap a Villarreal nagyon közel, percekre volt attól, hogy legyőzze otthon a spanyol labdarúgó-bajnokság címvédőjét, Lionel Messi azonban egy mesés szabadrúgásgóllal kiegyenlített a 90. percben.

Nézzük is gyorsan azt a Messi-gólt:

Az 1-1-es döntetlennel nem lehetnek elégedettek a katalánok, öt pont a hátrányuk a listavezető Real Madrid mögött. Ráadásul a blancók egy mérkőzéssel kevesebbet játszottak. És még a Sevilla is előzi őket, jelenleg a harmadik a Barca.

A csapat többet érdemelt, de a futball nem mindig igazságos. Tudtuk, hogy nem lesz könnyű dolgunk, de rászolgáltunk a győzelemre. Nincs mit mondanom a játékosaimnak, mert nagyszerű mérkőzésen vagyunk túl

mondta a lefújás után Luis Enrique, aki szerint még nincs katasztrófa az ötpontos hátrány miatt, de jobbnak kell lenniük.

És, hogy miben javulhatna a Barcelona? Enrique szerint egyértelműen a góllövésben. Az Athletic Bilbao elleni kupameccsen és most is sok helyzetet dolgoztak ki, mégsem tudtak nyerni egyik mérkőzésen sem, mert nem tudtak élni a lehetőségekkel. A világklasszis támadtrióból Messi és Luis Suárez hozza is a gólokat, Neymar azonban elég mély gödörbe került.

A Barcelonában 975 játékperce nem volt eredményes, legutóbb a Manchester City elleni, októberi BL-meccsen talált be.

A Barcelonára két mérkőzés is vár a héten: előbb az Athlétic Bilbao ellen próbálják meg kiharcolni a továbbjutást a Király Kupában (2-1-es hátrányban vannak), majd szombaton a Las Palmast fogadják bajnokin.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik