Foci

Sorozatban a tizenharmadikat is behúzta a Chelsea, a hajrában nyert a United

Az év utolsó napja sem telhet el futball nélkül az angol labdarúgó-bajnokságban (Premier League), így december 31-én is fordulót rendeztek a PL-ben.

A sorozatban 12 győzelmet arató Chelsea az idegenben nem túl acélos Stoke City együttesét látta vendégül. A hazaiak rögtön magukhoz ragadták a kezdeményezést, több nagy lehetőséget is ki tudtak alakítani, de Lee Grant kapus Diego Costa és Eden Hazard lövését is hatalmas bravúrral védeni tudta.

A 34. percben már ő sem tudott segíteni, Cesc Fábregas szöglete után Gary Cahill bólintott a kapuba (1-0). A szünet után aztán rögtön egyenlítette Bruno Martins Indi (1-1), a holland védő a szezon leggyorsabb második félidei találatát szerezte.

Most vagy soha. Fogadj élőben a tél legforróbb helyzeteire! Tippmixpro

Az 57. percben Willian lövése talált utat a kapuba (2-1), majd Peter Crouch egyenlített hét perccel később (2-2). Szinte egy perc sem telt el, amikor Fábregas passza után Willian a rövid felsőbe bombázott (3-2). A spanyol játékmester a negyedik játékos a Premier League-ben, aki eljutott száz gólpasszig. Ez korábban csak Frank Lampardnak, Wayne Rooney-nak és Ryan Giggs-nek sikerült. Ez kevesebb mint 300 meccs alatt jött össze neki.

A végeredményt az eltiltása után visszatérő Diego Costa állította be, szezonbeli tizennegyedik góljával (4-2). A Chelsea sorozatban a 13. sikerét aratta, így egyetlen találkozóra megközelítették az 1992 óta létező Premier League csúcsát, amelyet 2002 februárja és augusztusa között az Arsenal állított fel 14 meccses győzelmi szériával.

A Manchester United négy egymás után megnyert bajnoki után megint győzni tudott. José Mourinho együttese a második félidőben hátrányba került az újonc Middlesbrough ellen, de Anthony Martial öt perccel a vége előtt egalizált (1-1), majd a 86. percben Paul Pogba megnyerte a meccset a hazaiaknak (2-1).

A bajnoki címvédő Leicester City három nyeretlenül megvívott találkozó után nyert ismét, míg a Burnley az alsóházi rangadón kiütötte a Sunderlandet. Az újonc színeiben Andre Gray mesterhármast szerzett, a klub történetében először.

Az edzőmenesztés után újfent kikapott a Swansea City, míg a West Brom a Southampton otthonából hozta el a három pontot.

Eredmény – Premier League, 19. forduló

Chelsea – Stoke City 4-2 (1-0)
Gólszerző: Cahill (34.), Willian (57., 65.), D. Costa (85.) ill. Martins Indi (46.), Crouch (64.)

Manchester United – Middlesbrough 2-1 (0-0)
Gólszerző: Martial (85.), Pogba (86.) ill. Leadbitter (67.)

Leicester City – West Ham United 1-0 (1-0)
Gólszerző: Slimani (20.)

Burnley – Sunderland 4-1 (1-0)
Gólszerző: Gray (31. 51., 53.), Barnes (67. – büntetőből) ill. Defoe (41.)

Swansea City – Bournemouth 0-3 (0-2)
Gólszerző: Afobe (25.), Fraser (45+1.), King (88.)

Southampton – West Bromwich Albion 1-2 (1-1)
Gólszerző: Long (41.) ill. Phillips (43.), Robson-Kanu (50.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik