Foci

341 válogatottságtól veszünk búcsút

Király Gábor (Haladás) a 108., Juhász Roland (Videoton) a 95. válogatott fellépésére készül. A kapus 1998. március 25.-én Bécsben, az Ausztria ellen 3-2-re megnyert mérkőzésen mutatkozott be a nemzeti tizenegyben, míg a belső védő 2004. április 25.-én, a japánok elleni 3-2-es győzelemnek volt először tevékeny részese.

Király jelenlegi 107 válogatottságával vezeti a címeres mezben legtöbbször pályára lépők névsorát, míg Juhász a 101-szeres válogatott Bozsik József mögött a harmadik a maga 94 meccsével.

Kedd este 19:45-kor lépnek pályára Svédország ellen. Címeres mezben utoljára. A 40 éves hálóőr és a 33 éves hátvéd is a franciaországi Európa-bajnokság után jelentette be visszavonulását a nemzeti csapattól.

Az MLSZ a Groupama Arénában megrendezésre kerülő találkozón búcsúztatja a 33 éves Vanczák Vilmost (79, PFLA) és a 35 éves Hajnal Tamást (59, Ferencváros) is, de ők csak civilben vesznek rész az eseményen.

Az MLSZ és a magyar labdarúgó válogatott így összesen 341 válogatottságtól vesz búcsút. Érdekesség, hogy egyesületében még mind a négy labdarúgó kergeti a labdát, de ettől még kijelenthető remek, irigylésre méltó karrier áll mögöttük.

Magyarország – Svédország, felkészülési meccs

Helyszín: Groupama Aréna, 19:45,
Játékvezető: Paolo Valeri (olasz)

A svéd kezdő:
Nordfeldt – Krafth, Jansson, Granqvist, Wendt – Rohdén, Johansson, Hiljemark, Larsson – Thelin, Nyman.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik