Foci

Törött kézzel védett a BL-meccsen a Leicester kapusa

Szerdán megszakadt a Leicester City nagy menetelése a Bajnokok Ligájában, az angol bajnok 0-0-s döntetlent játszott a Köbenhavn otthonában. Csütörtökön kiderült, hogy

egy órán keresztül törött kézzel védett Kasper Schmeichel, a City kapusa, a hajrában egy bravúrja is volt.

A 29 éves Schmeichel egyébként pont Koppenhágában született. A jobb karjában eltörött egy csont, és bár a klubja egyelőre nem közölte, pontosan mennyit kell kihagynia, a brit sportsajtó értesülései szerint nagyjából egy hónapig nem futballozhat, így november 11-én a dán válogatott kazahok elleni világbajnoki selejtezőjén sem léphet pályára.

Az előző idényben mind a 38 bajnoki mérkőzésen Schmeichel állt a Leicester hálója előtt. Távollétében a német Ron-Robert Zieler védhet, akit nyáron a Hannovertől igazolt az angol bajnoki címvédőhöz, amely vasárnap a West Bromwich Albionnal játszik a Premier League-ben.

A Leicester rekordot döntött a BL-ben, ugyanis korábban még egyetlen csapat sem teljesítette kapott gól nélkül első négy meccsét az európai elitsorozatban. Az angol együttes vezeti a G csoportot, a bajnokságban viszont tíz kör után csak 11. helyen áll.

Helyzet van! Ne hagyd ki a legjobb meccseket. Tippelj a Tippmixpron!

Fotó: Getty Images/Backpage Images/Kieran McManus

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik