Foci

Januárban dönt a FIFA a vb átalakításáról

Tízféle tervet terjesztettek a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség vezető testülete elé a világbajnokság átalakításával kapcsolatban. A FIFA vezetői januárban döntenek a reformokról – írja az ESPN.

Gianni Infantino csütörtökön bejelentette, arra is van esély, hogy 32 csapatos marad a torna, de ő személy szerint 48 válogatott részvételét preferálná. Utóbbi esetben az első fázis egy 32 gárdát érintő pótselejtező lenne, melynek 16 vesztese azonnal hazautazna, a továbbjutók pedig csatlakoznának a 16 kiemelthez.

Az általános vélekedés pozitív, de még mindig nagyon sok munkánk van. Nem értek egyet azzal, hogy a létszámemelés gyengítené a játék minőségét. Szeretnék mindenkit emlékeztetni, hogy a legutóbbi világbajnokságon Costa Rica például Olaszországot és Angliát is megelőzte

-nyilatkozta az olasz-svájci kettős állampolgárságú sportvezető. A fanyalgók szerint nem életképes az ötlet, mert a csapatok egy része hetekig tartó felkészülést és egy hosszú utazást követően egy mérkőzés után máris kiesne.

A FIFA elnöke erre reagálva emlékeztetett, hogy a több mérkőzés nagyobb bevételt eredményezne a közvetítések jogdíjaiból és a támogatók részéről is. A 2018-as oroszországi és a 2022-es katari világbajnokságon biztosan 32 válogatott vesz majd részt, létszámemelésre először 2026-ban kerülhetne sor. Ennek a házigazdáját még nem jelölték ki, de a bennfentesek szerint Észak-Amerika adhat otthont a viadalnak.

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik