Foci

Vb-selejtező: Amikor a 9-3-as győzelem is édeskevés

Az észak- és közép-amerikai térségben többlépcsős rendszerben lehet kiharcolni a világbajnoki részvételt. A kisebb csapatok három selejtezőkört vívtak meg, hogy eljussanak a negyedik körbe, ahol már csoportmeccseket rendeztek és beszálltak a nagyok is, mint például Mexikó és az Egyesült Államok.

A negyedik körnek lett vége magyar idő szerint szerda hajnalban, a C csoportban pedig az volt a kérdés, az USA elbénázza-e már idő előtt az esélyét a vb-szereplésre. Jürgen Klinsmann csapata nem remegett meg a tét súlya alatt, hazai pályán 4-0-ra verték a már továbbjutott Trinidad és Tobagót, így csoportgyőztesként kvalifikáltak a következő körbe. Ezt Guatemala bánta leginkább, amely 9-3-ra nyert a Saint Vincent és a Grenadine-szigetek válogatottja ellen, mindhiába, csak csoportharmadikok lettek.

Az A csoportból Mexikó és Honduras (itt Kanada esett ki a győzelme ellenére), a B-ből Costa Rica és Panama lépett tovább.

Az ötödik körbe jutott hat csapat körmeccseket játszik. Az első három helyezett automatikusan kijut az oroszországi világbajnokságra, a negyedik pedig interkontinentális pótselejtezőt játszik majd egy ázsiai csapattal. (Fotó: AFP/Johan Ordonez)

Eredmények – vb-selejtező, Észak- és Közép-Amerika, 4. kör, 6. forduló

Guatemala – Saint Vincent és Grenadine-szigetek 9-3 (4-2)

Egyesült Államok – Trinidad és Tobago 4-0 (1-0)

Costa Rica – Panama 3-1 (1-0)

Jamaica – Haiti 0-2 (0-0)

Kanada – El Salvador 3-1 (1-0)

Mexikó – Honduras 0-0

A továbbjutott csapatok: USA, Mexikó, Costa Rica, Panama, Honduras, Trinidad és Tobago

Ajánlott videó

Olvasói sztorik