Foci

Vb-selejtező: Csalódás a feröeri döntetlen, de nem kell magunk alatt lenni

A magyar labdarúgó-válogatott elkezdte a világbajnoki selejtezősorozatot, az első ellenfél Feröer-szigetek volt, Bernd Storck csapata végül ötlettelen játékkal játszott 0-0-s döntetlent idegenben. Sőt, a hajrában, bár nekünk is volt lehetőségünk a győzelem megszerzésére, a feröeriek rúgtak egy kapufát.

A nyáron a Ferencvárosból Bolognába igazolt Nagy Ádám szerint a hajrában több nagy helyzete is volt a válogatottnak arra, hogy eldöntse a mérkőzést, ezek közül legalább egyet be kellett volna lőni. Azt a küzdelmet kapták az ellenféltől, amit vártak, de a magyar csapat pontatlanul játszott, ezzel pedig a saját dolgát nehezítette meg.

Természetesen csalódottak vagyunk, mert három pontért jöttünk, de nem kell nagyon magunk alatt lennünk, mert szerintem itt nagyon sok csapat megküzd majd az egy pontért is

– mondta az M4 Sportnak a fiatal középpályás, aki kezdőként végigjátszotta a meccset.

A magyar kaput Gulácsi Péter védte, akinek több dolga volt, mint azt előzetesen reméltük. Ő azt mondta, nem szabad a körülményekkel foglalkozni, a szél és a műfű az ellenfél dolgát is megnehezítette. Úgy érzi domináltak, megpróbáltak futballozni, de pontosabban kellene játszania a csapatnak.

Fontos, hogy nem kaptak gólt, ez volt a céljuk, ebből építkezhetnek tovább.

Eddig is kellett a bravúr, ezután is ez a helyzet.

A következő meccset itthon játsszuk a portugálokat legyőző svájciak ellen. Azzal a támogatással a közönségtől, amelyben az elmúlt években részünk volt, lehet esélyünk ellenük. Teljesen más típusú mérkőzés jön. Olyan ellenféllel nézünk szembe, amelyik megpróbál kezdeményezni, így nagyobb területünk lesz a támadásokra. Jó meccsünk lehet” – nyilatkozta az M4 Sportnak a válogatott kapusa.

Bernd Storck szövetségi kapitány azt mondta az M4 Sportnak, hogy gyengén játszott a csapat, ennél több kell majd a folytatásban.

Összességében gyenge meccsünk volt a mai, labdabirtoklás nem sokat ér, ha nincsen elég helyzetünk. Mindent megpróbáltunk, de ma nem voltunk elég jók, nem ment a játék, nem tudtuk keresztülvinni az akaratunkat. Ennél jobban kell játszani a folytatásban, ehhez pedig állandó játéklehetőség is kell, ezt ki kell harcolni.

A mieink legközelebb október 7-én lépnek pályára, azt a Svájcot fogadják, amelyik kedden 2-0-ra nyert otthon az Eb-győztes Portugália ellen. (nyitókép: MLSZ)

Eredmények – Európai vb-selejtező, B csoport, 1. forduló

Tórshavn, 3500 néző, v.: Slavko Vincic (szlovén)

Feröer-szigetek – Magyarország 0-0

Feröer-szigetek: Nielsen – Hansen, Gregersen, Nattestad, Davidsen – Benjaminsen – Vatnhamar, Hendriksson, Hansson (Vatnsdal, 91.), Jönsen – Edmundsson

Magyarország: Gulácsi – Fiola, Guzmics, Lang, Kádár – Nagy – Dzsudzsák, Elek, Kleinheisler (Stieber, 80.), Németh (Nikolics, 70.) – Priskin (Szalai, 27.)

sárga lap: Benjaminsen (53.), illetve Kádár (10.), Kleinheisler (42.), Fiola (80.)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik