Foci

Foci-vb 2018: ez azért elég konkrét bundázásra biztatás

A szokásos medrében zajlott a Kanada-Salvador vb-selejtező előtti sajtótájékoztató, amikor a salvadori válogatott egyik tagja benyúlt a zsebébe, elővette a telefonját, majd megnyomta a play-gombot. A jelenlévők megdöbbenve hallgatták, amint egy ismeretlen hang arra buzdít, hogy veszítsék el, játsszanak döntetlent, vagy maximum egy góllal nyerjenek utolsó csoportmeccsükön – számolt be a kanadai providence.com.

A hangfelvétel tanúsága szerint a játékosoknak

vereség esetén 30, döntetlen estén 20, 1-0-as győzelem esetén 15 dollár járt volna percenként.

Mondjuk ez egy olyan országban, ahol egy vidéki család átlagkeresete 4300 dollár évente, nem kis summa.

Salvador a CONCACAF-zóna A-csoportjában öt forduló után mindössze két ponttal szerénykedik a negyedik, utolsó helyen és már biztos kieső, de ettől még a nemvárt előadás után képviselőik nyomban azt állították, eszük ágában sincs feltett kézzel pályára lépni, ők bizony tiszta szívvel küzdenek majd.

Kanada a harmadik. Számukra azért lenne fontos a győzelem, mert csak akkor marad biztosan életben a 2018-as világbajnoki reményük, ha utolsó csoportmeccsükön begyűjtik a három pontot és eközben az eddig veretlen Mexikó a papírformának megfelelően legyőzi Hondurast.

Mégsem kanadai, hanem hondurasi oldalról érkezett a megkeresés. Döbbenetes, de az üzletet egy Ricardo Padilla nevű salvadori üzletember bonyolította, akit egy gazdag hondurasi bízott meg. Padilla a salvadori újság, a La Prensa hasábjain ismerte be, hogy ő tette az ajánlatot.

A CONCACAF-zónából elég bonyolult a továbbjutás. A negyedik selejtezőkörből csoportonként a két-két legjobb válogatott további tízfordulós hatos döntőt vív egymással, oda-vissza körmérkőzés formájában. Az első három helyezett kijut a vb-re, a negyedik helyezett interkontinentális pótselejtezőt vív.

CONCACAF-zóna, 4. selejtezőkör, 6. forduló, A-csoport, program:

szerda, 4.00: Mexikó–Honduras
szerda, 4.00: Kanada–Salvador
Az állás: 1. Mexikó 15 pont (már továbbjutott), 2. Honduras 7 (6–6), 3. Kanada 4 (2–7), 4. Salvador 2
Pontegyenlőség esetén 1) a jobb gólkülönbség vagy 2) a több lőtt gól dönt.

 

 

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik