Foci

Guardiola nagytakarítást tart Manchesterben

Kedden írtunk róla, hogy az eddig a kapuból szinte kirobbanthatatlan Joe Hart nem passzol bele Pep Guardiola terveibe a Manchester City focicsapatánál. Az angol válogatott kapus még aznap el is utazott Torinóba, szerdán pedig aláírta egyéves kölcsönszerződését. A helyét majd Claudio Bravo veszi át Manchesterben.

Nem ő az egyetlen, akiről lemondott a katalán edző. Az elefántcsontparti csatár, Wilfried Bony bajnokságon belül váltott, a Stoke Cityhez került, szintén egy évre kölcsönbe. Mark Hughes együttesére rá is fér az erősítés, három forduló után csak az utolsó helyen állnak a Premier League-ben.

És a sor még folytatódik: Samir Nasri is elhagyja a Cityt. A változatosság kedvéért őt is kölcsönadták, ő Andalúziába szerződött, a Sevillához.

Persze nem fogytak el a játékosok Manchesterben, Guardiola igazolt is szép számmal. A már említett Bravo mellett Nolito, Leroy Sané, John Stones és Ilkay Gündogan is a nyáron érkezett, és ez még nem is a teljes lista, csak pár nevet említettünk. Guardiola összesen 213 millió euróból alakította át a keretet.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik