Foci

Csatár és kapus is érkezik a Barcelonához

Az előző idényben Claudio Bravo és Marc-André ter Stegen az egészséges versengést meghaladó mértékben harcolt a csapatba kerülésért, Luis Enrique nehezen vagy inkább egyáltalán nem találta meg az egyensúlyt.

Ter Stegen a potyái ellenére elégedetlen volt, hogy csak a BL meg a kupa jut neki, Bravo pedig nem értette, hogy miért kap újra és újra bizonyítási lehetőséget a fiatal német. A Gamper-kupa egyik mérkőzésén már kezet sem fogtak egymással az idei felkészülési szezonban, csak annyit böktek oda egymáshoz, hogy

-Milyen sokan vannak ma kinn a stadionban.
-Ja.

Miután Pep Guardiola a Manchester Cityhez került, elővette egyik alapfilozófiáját, hogy végy egy jó kapust, Joe Hartot pedig száműzte, a kiszemelt a chilei Bravo lett. Aki igent mondott.

A Barcelona ezért kapus után nézett, a valenciai Diego Alves, a Napoliban játszó Pepe Reina és az ajaxos Cillessen közül az utóbbira esett a választás.

A holland – akit a pontos rúgótechnikája miatt igazoltak le, a Barcában a hosszú kirúgások helyett a kapus a védőknek passzol, így indul a játék, sőt, van, hogy a középpályáról is bevonják őt a játékba – utolsó ajaxos meccsén négyet kapott a Rosztovtól, csütörtökön jelentik be hivatalosan az érkezését.

Nem tudni, változik-e Enrique elképzelése, és Ter Stegen elsőszámú kapus lesz.

A másik kilences

A Barca évek óta az MSN, vagyis a Messi – Neymar – Suárez hármas remeklésére épül látszólag. (Valójában Messire és a középpályások, elsősorban Iniesta és Sergio Busquets allűrmentes parádéjára.)

Azonban a csatársorba nincs B terv, a fiatal Munir pedig az epizódszerepei mellett sem tudta bizonyítani, hogy 20 percnél többre is képes. Ezért a Barca leigazolta a Valenciától Paco Alcácert, egy kilences a cserepadra.

Elviekben mindenben megegyeztek, őt is csütörtökön jelentik be.

A kiemelt képen Cillessen középen, AFP

(Sport, Mundo Deportivo)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik