Foci

Videó: Guardiola mégsem robot, könnyezve búcsúzott a Bayerntől

Elhangzott a katalán szakember utolsó nyilatkozata a müncheni focicsapat vezetőedzőjeként.

Sok kritika érte már Pep Guardiolát, hogy egy gép, egy taktikagyáros robot, akinek nincsenek érzelmei. Persze ezzel semmi probléma nem lenne, de szombaton este azért bizonyosságot kaphattunk róla, hogy ő is emberből van: könnyekben tört ki, miután csapata, a Bayern München tizenegyesekkel megnyerte a labdarúgó Német Kupa döntőjét a Borussia Dortmund ellen. A kissé váratlan érzelemkitörés nem csak ennek a meccsnek szólt, hanem az elmúlt három évnek. Guardiola ugyanis elhagyja a klubot és az európai klubfoci egyik legkeményebb fájába vágja bele a fejszéjét, nyártól a Manchester Cityt irányítja majd.

Fantasztikus időszakot töltöttel el Münchenben, a Bayernnek csak a lehető legjobbakat tudom kívánni a jövőre nézve. Nagyon boldog vagyok, hogy így ért véget a közös munka. Hiányozni fognak a játékosaim

– mondta Guardiola az ARD jelentése szerint.

A 45 éves katalán szakember szinte mindent megnyert a Bayernnel. Mindhárom szezonjában bajnok lett vele a bajor csapat, két Német Kupa, egy európai Szuperkupa és klubvilágbajnoki cím is összejött. A Bajnokok Ligájában azonban elmaradt a végső diadal, mindhárom alkalommal az elődöntő jelentette a végállomást a münchenieknek.

Érdekesség, hogy 2014-ben a Real Madrid, tavaly a Barcelona búcsúztatta Guardioláékat, azaz a két későbbi győztes. Idén az Atlético Madrid birkózta le a német csapatot.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik