Foci

Magyar találmány: villanyoszlop a pálya közepére

24.hu
24.hu

2016. 05. 10. 10:09

Minden igényt kielégít a boconádi futball aréna. A párját ritkító megoldás magyarázata ha hiszed, ha nem, teljesen kézenfekvő.

A villanyvilágítást a futballpálya négy sarkára, ha nem elég a teljesítmény, úgy esetleg még a félpályához szokták tenni általában. De nem így Boconádon. A Heves-megyei extavagáns megoldást a heol.hu szúrta ki és hamarjában fel is tették a kérdést: hogy kerül a lámpatestet tartó oszlop a pálya közepére?

Ifjabb Blaskó Béla, a boconádi amatőr focisták korelnöke rém egyszerű választ adott erre: tizenegy éve már, hogy nem működik nagypályás csapat a településen, így a pálya és az öltözőépület is sokáig kihasználatlanul állt. A feleségeknek, barátnőknek meg nem volt hol futni, pedig szerettek volna.

Először levágtuk a játéktér körül a füvet, majd bentebb léptünk, és elkezdtünk ápolni a hajdani pálya területét. Gyomirtással, újravetéssel, fél évig tartó munka eredményeként aztán hat-hét társammal együtt sikerült a régitől is jobb állapotába hozni a füvet, amit ha éve már, hogy minden péntek este maximálisan kihasználunk.

– fogalmazott Blaskó Béla, a jobbára szenior korú garnitúra elöljáróra, majd hozzátettei azt is, ugyan 2010 óta valamennyi péntek estéjüket a futball tölti ki, de a megyei bajnokságban történő szereplésnek pillanatnyilag nincs realitása.

Lehet ünnepnap, térdig érő hó, nagy meleg, vagy süvítő szél, mindig összejövünk annyian, hogy a nagyméretű pálya felén kialakított részen játszunk egy jót, igaz, az már kétszer előfordult, hogy a ónos eső keresztbe tett, így elmaradt a játék. Azt semmiképp sem akartuk, hogy a régi képet teljesen megváltoztassuk. Ezért aztán maradtak a vasból készült nagykapuk, és a pálya széli korlátok, a négy világítótest mellé pedig beszereztünk még kettőt, hogy jobban lehessen látni az esti meccseken

– indokolta meg Blaskó, hogy miként került a pálya közepére a világítótest. A futball Boconádon is közösséget teremt. Villanyoszlop ide, vagy oda.

 

vissza a címlapra

Kommentek

Legfrissebb videó mutasd mind

German Chancellor and CDU party leader Angela Merkel (C) addresses supporters after exit poll results were broadcasted on public television at an election night event at the party's headquarters in Berlin during the general election on September 24, 2017.
Germany voted in a general election expected to hand Chancellor Angela Merkel a fourth term, while the hard-right Alternative for Germany (AfD) party is predicted to win its first seats in the national parliament. / AFP PHOTO / Odd ANDERSEN
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.