Foci

Magyar Kupa: összejött az álomdöntő

Gera két gólja mellett kiosztott egy gólpasszt is.

A labdarúgó Magyar Kupában kedden az Újpest már kivívta a döntőbe jutást, miután a hazai győzelem után döntetlen játszott Békéscsabán. Szerdán rendezték a Ferencváros-Debrecen visszavágót, a párharc első mérkőzésén nem született gól a Nagyerdei Stadionban.

A találkozó szempontjából kulcsfontosságú volt a 18. perc. Varga nagyon röviden tett haza egy labdát, Böde lecsapott, elvitte volna Verpecz mellett, de a kapus buktatta. Karakó játékvezető a tizenegyespontra mutatott, majd kiállította a vendégek hálóőrét. Horváth helyére érkezett a cserekapus, Radosevic, de Gera büntetőjét nem tudta hárítani (1-0).

Emberelőnyben több nagyobb helyzet akadt a Fradi előtt, de újabb gól már nem született az első játékrészben. Böde a kapuba fejelt, de a spori lökés miatt kifelé ítélt szabadrúgást, míg Radó és Lamah bombájánál is nagy védést mutatott be a csereként beállt kapus.

Fotó: MTI
Fotó: MTI

A fordulást követően többet birtokolta a labdát a Fradi, de igazán nagy helyzetet nem tudtak kialakítani. Sok hibával játszottak a hazaiak, nem csoda, hogy Doll fel-alá sétálgatott a technikai zónában. Az utolsó húsz percben már a Loki előtt is adódott egy-két helyzetecske.

A továbbjutás a 79 .perc dőlt el végleg, akkor Gera szabadrúgása talált utat a rövid sarokba (2-0). Az utolsó percben a csereként beálló Nagy Dominik állította be a végeredményt (3-0).

A Fradi-győzelem azt jelenti, hogy a döntőben összejött a Derbi, azaz a Ferencváros-Újpest találkozó. A finálét május 7-én rendezik a Groupama Arénában.

Eredmény – Magyar Kupa, elődöntő, visszavágó

Ferencváros – DVSC-TEVA 3-0 (1-0) – Összesítésben: 3-0
Gólszerző: Gera (22. – büntetőből, 79.), Nagy D. (90.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik