Foci

Röhej: kilenc évet tagadott le a korából a focista

Ki hallott már ilyet! Az AC Milán játékosa, a gambiai Yusupha Yaffa 2009-ben, amikor Olaszországba érkezett azt hazudta a hatóságoknak, hogy 13 éves, holott 22 volt.

Képzeljék el milyen lehetett, amikor egy 22 éves kifejlett felnőtt izomzattal rendelkező Gambiából menekült fekete srác beállít az AC Milan utánpótlás edzésére. Nyilván tátották a szájukat az edzők. Azt hitték megtalálták a csiszolatlan gyémántot, lévén a jó Yusupha  Yaffa gyerekről úgy tudták, ő még csak 13.

Végül is egy Afrikából érkező srácról minden elképzelhető, hiszen köztudott, a feketék sokkal korábban érnek, mint a fehér fiúk. Na de ennyire?

A leplet a Gazetta dello Sport rántotta le Yaffáról. Kiderült, anno 2009-ben, amikor menekültként olasz földre lépett azt állította a hatóságoknak elvesztette a személyazonosító irata, így nem tudták bizonyossággal megállapítani a korát. Ő meg azt mondta 13 éves.

A Milan akadémiáján kötött ki, három év alatt egy rakás meccsen játszott az U19-es csapatban, majd 2014-es évet már az Eintrach Frankfurthnál kezdte, ahonnan tavaly kölcsön adták német MSV Duisburgnak.

A gambiai csatár még ma is boldogan és fiatalon kergethetné a labdát, ha korábbi csapat és iskolatársainak nem tűnik fel, hogy a Facebook-profilján megváltozott a születési dátuma. Olaszországban tudták, a születésnapja 1996. december 31-én van, ehhez képest 1987. november 14. virított az oldalon. A transfermarkt.de oldal jelenleg már így, 29 évesen jegyzi a futballistát.

A Milan most perre megy, kártérítést követel a hazugság miatt, míg Yaffa az ártatlannak vallja magát.

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik