Élő Foci

Lionel Messié az Aranylabda, a Puskás-díjról azonban lemondhatott

Hétfőn rendezték a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) zürichi gáláját, amelyen kiosztották a szervezet és a France Football szaklap közös díját, az Aranylabdát. Az lett volna a legnagyobb meglepetés, ha nem az argentin Lionel Messi kapta volna, ezt még a nagy rivális, a portugál Cristiano Ronaldo is elismerte, aki ismét ott volt a háromfős, szűk listán. A trió Messi barcelonai klubtársával, a brazil Neymarral vált teljessé.

Végül nem történt meglepetés, Messi pályafutása során ötödik alkalommal nyerte el az Aranylabdát!

Az argentinak a Puskás-díjról ugyanakkor le kellett mondani, azt a brazil Wendell Lirának ítélték oda.

A Puskás-díjas gól:

A nőknél az amerikai Carli Lloyd volt a legjobb játékos. A férfi csapatok esetében a Barcelonát gardírozó Luis Enrique, míg a nőknél az amerikai válogatott irányító Jill Ellis lett az év edzője. A FIFPro álomcsapata így néz ki:

Neuer – Thiago Silva, Marcelo, Sergio Ramos, Dani Alves – Iniesta, Modric, Pogba – Neymar, Messi, Ronaldo

 

Messi: ez hihetetlen

“Ez egy különleges momentum a számomra, miután kétszer is végig kellett néznem, hogy Cristiano nyert. Hihetetlen, hogy ez már az ötödik Aranylabdám. Több, mint amiről gyerekként álmodtam.”

Majd megköszönte azoknak, akik rá szavaztak, valamint csapattársainak. A futballnak köszönhet mindent. És megpróbál még jobb lenni.

Magyar vonatkozás: Navracsics EU-biztos is gratulált Leonak. Spanyolul.

Messié az Aranylabda!

Elértünk az este fénypontjához. Még egyszer bemutatták a három főszereplőt, Cristiano Ronaldót, Lionel Messit és Neymart. Ahogyan azt várni lehetett, Messi kapta meg, a 2007-es győztes Kakától vehette át a díjat! Az argentint pályafutása során az ötödik alkalommal választották meg az év játékosának.

Nem Messié a Puskás-díj

Az olasz Alessandro Florenzi,  a brazil Wendell Lira és az argentin Lionel Messi volt esélyes a Puskás-díjra, amelyre nem sokkal ezelőttig lehetett szavazni. A voksolás lezárult, a győztes pedig némi meglepetésre Lira lett! A győztes köszönőbeszédében a Bibliából is idézett.

C. Roni: egy nagy gyerek vagyok

Hogy úgy fogalmazzunk, zajlik a gála. C. Roni fordult meg a színpadon. Úgy fogalmazott, ő egy nagy gyerek, akinek az a feladata, hogy trófeákhoz segítse a csapatát. “Ez az, ami boldoggá tesz”, tette hozzá.

“Fiatal vagyok még, évekig játszatom”, zárta.

Luis Enrique a FIFA év edzője

Az FC Barcelona trénere nem ment el az átadóra, de ő nyert.

Pep Guardiolát (Bayern München) és Jorge Sampaolit (chilei szövetségi kapitány) előzte meg.

Olvasói sztorik