Foci

Touré szerint szégyen, hogy nem ő lett Afrika legjobbja

Futó Csaba
Futó Csaba

sportos. 2016. 01. 08. 21:45

Csütörtökön adta át az Afrikai Labdarúgó Szövetség (CAF) az év legjobbjainak járó díjakat. 2015 legjobb játékosának végül a Borussia Dortmund csatára, a gaboni Pierre-Emerick Aubameyang érdemelte ki, aki a zsinórban négyszer győztes, elefántcsontparti Yaya Tourét, illetve a ghánai André Ayewet utasította maga mögé.

Touré nem titkolta, hogy csalódott a díjátadó miatt, a francia RFI rádiónak arról beszélt, hogy a kontinentális szövetségnél nem veszik figyelembe az Afrikában elért sikereket. Itt vélhetően arra gondolt, hogy Elefántcsontpart nyerte meg 2015-ben az Afrikai Nemzetek Kupáját.

Úgy érzem, hogy az ilyen ügyek szégyenteljesek Afrikára nézve. Nem tudjuk bebizonyítani a világnak, hogy Afrika igen is fontos. Sokkal inkább számít, hogy mi történik a kontinensen kívül, ez pedig elgondolkodtató

– kesergett a 32 éves Touré, aki szerint hiába áll a bál a FIFA-nál, ilyen „csúfság” nem történhetett volna meg a nemzetközi szervezetnél.

Kommentek

during the Barclays Premier League match between Watford and Liverpool at Vicarage Road on December 20, 2015 in Watford, England.FA-kupa: Bogdán szögletből kapott gólt
MLSZ: változtak a téli átigazolási időszak dátumai