Foci

Tartozás miatt kikapcsolták az áramot a Debreceni Labdarúgó Akadémián

debreceni labdarúgó akadémia (debreceni labdarúgó akadémia)
debreceni labdarúgó akadémia (debreceni labdarúgó akadémia)
Az önkormányzat azonnal átutált egy ötmilliós gyorssegélyt az akadémiának.

Néhány napig nem volt áram a Debreceni Labdarúgó Akadémián, miután az E.ON 220 ezres tartozás miatt kikapcsolta a szolgáltatást – írja a dehir.hu. A délutáni és az esti edzések elmaradtak, ugyanis a reflektorokat sem tudták felkapcsolni. Információk szerint a szülőknek sem mondták el az igazat, azzal a mesével álltak elő, hogy meghibásodott egy trafó.

Az önkormányzat, mint az akadémia kisebbségi tulajdonosa, öt millió forintos támogatást nyújtott át a Kft-nek, hogy a működés zavartalanul mehessen tovább.

A többségi tulajdonos DVSC Futballszervező Zrt. elnöke, Szima Gábor a portál megkeresésére elmondta, hogy az akadémiának nincsenek napi anyagi gondjai, ugyanis 36 millió forint van a számláján.

Az E.ON állítólag azért kapcsolta le az áramot, mert egy 220 ezer forintos októberi számlát nem fizettek be időben az illetékesek. Állítólag nem ez az egyetlen probléma az akadémián. A bérek kifizetése is késik, a dolgozók az októberi munkabérüket nem kapták nem novemberben.

Ezzel kapcsolatban Szima Gábor elmondta, előfordul, hogy egyes kifizetések csúsznak. Ez csak azért fordul elő, mert a támogatások késve érkeznek meg.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik