Foci

A Bilbao a forduló egyik nagy nyertese

A baszkok idegenben győzték le 3-1-re a Real Betist.

Amolyan hatpontos mérkőzés zárta vasárnap este a spanyol labdarúgó-bajnokság 10. fordulóját, ugyanis a hazai pályán játszó Betis, valamint az Athletic Bilbao is 9-9 egységet gyűjtött össze eddig. Ezzel az együttesek a táblázat közepén tanyáznak.

A baszkok mutatnak jobb formát az utóbbi hetekben és ezúttal is korán vezetést szereztek, Inaki Williams használta ki a sevillai védők tétovázását. A spanyol csatár az első félidő végén ismét villant, Raúl Garcia centerezése után talppal juttatta a kapuba a labdát.

Williams második gólja:

Williams nem csak a duplája miatt lett főszereplő, a második játékrészben ugyanis az ő kezezése miatt jutott büntetőhöz a Betis, Castro pedig értékesítette azt. Úgy tűnt, hogy az Athletic ráfaraghat arra, hogy kihagyott több helyzetet is és a Betis lendületbe jött, de hajrában Raúl Garcia a tizenhatos előteréből kilőtte az alsó sarkot és bebiztosította övéinek a győzelmet. A Bilbao a forduló egyik nagy nyertese, a riválisok közül ugyanis többen is botlottak.

Az Espanyol tíz emberrel játszva, a 94. percben szerzett góllal harcolta ki az 1-1-es döntetlent otthon a Granada ellen. Az Eibar a Rayo Vallecanót, a Sporting Gijón a Málagát győzte le hazai környezetben.

Eredmények – La Liga, 10. forduló

Real Betis-Athletic Bilbao 1-3 (0-2)
Sporting Gijón-Málaga 1-0 (1-0)
Espanyol-Granada 1-1 (0-0)
Eibar-Rayo Vallecano 1-0 (1-0)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik